英國保守黨係咪好後悔2016年玩/賭大左, 弄假成真最後真係脫歐

346 回覆
225 Like 55 Dislike
May 為咗脫歐談判做得好辛苦
BJ 就賤格,見差不多搞得掂嘅時候,就出嚟逼宮收割成果
搞完場鬧劇就笠水
難怪咁多時事台而家仲吹奏緊條友+reform
唔應該脫歐,學法國年年都輸入一車車回/難民,無論or經濟文化一定好過今日
西生連任係話俾政客知,要中國人支持先有飯食,依個後果先嚴重
你個腦係咪唔用左膠兩隻字就唔識思考
最大問題係印仔逼宮逼走BoJo搞到保守黨再分裂

呢班人有堆去左UKIP有堆去左reform, 變相今次大選右翼同tory互𠝹,所以先labour popular vote唔係大炒但議席大炒tory
各取所需
UK needs $
HKers want a new home
2015年選前cameron民調係輸比ed miliband既labour, 係靠脫歐公投反cup
畀連登仔燈死
脫咗 你覺得一個前帝國 對住個共同體 有咩bargaining power
Check多次德國
本身就有道義責任
大佬
你講好左某d約定
但對家而家走數
你係簽約一方
點都要有少少負責
唔可以學d軸心國咁唔負責任啊
大把人想脫
調返轉睇Johnson party 係咪真係咁大件事先
其實又唔係 最多係個政府唔守法
所以Johnson下台係需要
只係落台得樣衰 比人見到保守黨點樣內鬥
特別係條印度佬野心太大 自己都唔同意上司
跳完船仲要去選PM 到大選都顧自己面子
最後仲舖定路要離開議會 做返商人
保守黨要培育新領袖 先有機會贏返議席
但下屆都唔洗諗會贏 比印度佬一鋪清袋

May姐係咁多個最慘 捱義氣執屎 保住保守黨聲譽
Truss 無端端上台做經濟實驗 結果失敗
你同你自己講
又咁講,無脫歐,又點會有BNO比香港人
佢地都係貪香港人肯拎D錢過去英國使
BNO申請費又一堆
勞體力又一堆
黃絲或成最大贏家
歐盟大佬係德法
英國行撚開啦
霧雨アリス
• 4yr
由戴耀廷黃之鋒、到本民青、再到左膠楊政賢
原來一路以嚟周遊列國遊說都係假,成班泛民本土撚終於現形賣港
一齊撐加泰集會班鬼,想搞散場運動
為咗同歐美表達返呢班鬼唔係大台、唔代表我哋
我哋係咪應該暫時停下啲行動,咪再搞咩衝擊裝修,休息下比較好

傻閪五毛藍屍發現。做乜改名呀
同意 冇脫歐就唔會攪BNO visa哩個低門檻移民捷徑 我就唔太信英國會純粹因為合約及人道問題俾我哋就咁過嚟
呢啲係連環事件先咁柒既

由Cameron開始到Sunak,除左May姐正氣啲之外,每個首相都係柒住咁落台
經濟上係拜登呢條廢閪控唔住場大戰
武肺後經濟果陣都有起息
嚟緊美國大選仲緊要過英國大選
工黨都唔似有咩神方妙計解決到經濟問題
條垃圾仲做到MP真係神奇
英國如果因為你香港人好撚慘就一早係中英聯合聲明唔比香港島同九龍啦
根本就係脫歐,肯定會無哂D勞動力,加上經濟又大獲,又知唔少香港人想黎英國

咪順便出呢樣野囉
BNO出左到而家都成27年,當年岩岩出世個班,都有經濟能力
如果80年代個班更加會有D錢帶埋黎英國

咪拎左一批人先囉
Johnson唔係開party衰咗
而係處理party gate手法太on9,當住全世界面鳩噏講大話

同埋佢都好唔得去邊
靠脫歐上位,倒頭來得把口打飛機,咩歐盟談判會點點點
人哋一個都無理過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞