英國保守黨係咪好後悔2016年玩/賭大左, 弄假成真最後真係脫歐

346 回覆
225 Like 55 Dislike
2015年保守黨議席已經過半, 本身形勢大好
點知金馬倫豪賭多次, 公投脫歐, 佢自己本人都係留歐派, 但最後又真係輸票數要脫歐
佢本人就拍下屁股走左去, 最慘真係MAY姐, 留又唔係走又唔係
佢以為會同蘇獨一樣,點知班後生懶唔出黎投票
武肺成個歐洲都差
武肺後歐洲經濟比英國仲差 英國叫已經算最好
見唔到脫歐對英國影響好大
咁其實留歐真係會好啲咩?
利申:唔知
脫左勾唔洗俾歐盟逼接收難民?
宜家一樣要收,相反以前可以搵歐盟幫你share ,宜家佢地可以拒絕
又平衡時空後生先多人投脫歐
果陣好多人都覺得東歐移民搶飯碗
點知無左班廉價勞動力之後就含撚
仲有脫歐之後貿易優惠無哂直接經驗仆直

BTW當年舊燈連登都好撚多人支持脫
而家可以送佢地去盧旺達
留歐得?

https://www.cbc.gov.tw/public/Attachment/671114192771.pdf

你咪玩,後生可以自由去歐洲讀書做野點會想脫
係啲廢老一早拎咗歐洲居留權又唔想人地黎英國先會想脫
送咗未?
我明明記得好多數據都係話英國經濟恢復差過西歐國家
你完全調轉哂啲嘢嚟講
辛偉誠算唔算攬炒左成個保守黨
佢嘅司法、國防、教育大臣連議席都不保
差到爆,脫後啲物價係咁升,又多公司執,朋友做銀行話係咁炒人,啲大公司見無歐盟市場都搬走,益咗愛爾蘭,因為無現時歐盟唯一英語國家
就算過半數都冇得佢話唔公投就唔搞喇
人地個制度就係要搞投票
你唔做照樣死
係BJ搞出黎先
同埋卡梅倫而家都入返去做外相唔算走咗去喇
送撚到先講野,唔係同中東王子辦公室有閪分別?
其實2019年保守黨大選都係贏

喺疫情後期,2021年尾突然傳出喺2020疫情最嚴重到要封城果時首相府仲公然搞party先開始民意反彈
如果當初脫歐公投冇過 卡梅倫隨時做十年首相
2019年都未正式脫,啲人都未feel到有幾閪
有冇移民ching分享下當地人睇法
好奇
脫歐撚柒撚咗唔肯面對啫
啲民粹嘢不嬲都係廢老支持多
佢至少嗰句"當年舊燈連登都好撚多人支持脫"講得好啱,成班低能仔

利申:當年投咗留歐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞