英國保守黨係咪好後悔2016年玩/賭大左, 弄假成真最後真係脫歐

346 回覆
225 Like 55 Dislike
以前夠話跟住中國發展會好, 事實係點, 宜家衰到仆街
你分清左GDP係咩黎先啦 人地講GDP 你就話GDP好多野無考慮 反映唔到經濟好定壞 但你果堆野完全可以唔理

你d比喻勁撚鳩kick

月薪升咪代表你多左錢收入囉 GDP升咪經濟好左囉

你用個人去做比喻根本一開波就on9
咁我啲香港local fd 都去左英國搵工
屌你真係on9.我拎人工係比喻你嘅生活呀柒頭

咁係唔係只要唔係支那依種國家,總之只睇GDP升咗就等於國家經濟好咗?答我啦
香港係歐盟國家?講脫歐你講香港做咩架?
你唔好講非洲?
parallel universe點譯做平衡呀
中曬
路過,但D所謂政府支出大而導致GDP升既資料請問係邊格 ?
咁不如請教下,邊套對經濟好壞既定義比起 GDP 更適合作為指標?
唔好意思,做人係睇多樣野再做比較同分析,唔會只睇一樣,咁要經濟學家把撚?我上面post埋其他資料比較脫歐後又唔睇
法國德國不知幾開心
我講會咁就會升所以唔可以單睇。幾時有話英國係?
睇完,但入面好多時都又用緊GDP 做指標喎
但都講明經濟不似預期,輸金融輸科技既英國真係無籍口

不過都認同你英國生活難過好多
最主要都係食,乜撚都入唔到貨,D條約又垃圾,關稅又唔識減
很大程度唔覺得關脫歐事,保守黨為選票自己ON9
但唔係唯一
又講啲阿媽係女人嘅廢話
冇人話個唯一係你自己打稻草人
講其他數據
失業率今年成個歐元區計6.x%英國都只係4.x%
加拿大仲要今年都一直keep住6.x%

講通漲上年成個歐洲連英國都6.x
今年大家一齊回落
根本冇嘢好嘈

講債務佔GDP比例
又唔係歐洲最差嗰啲
我見到仲係呢句,但無建設性既參考,
都唔想再搵樓主請教落去
英國係閪
但老實講歐洲除咗荷蘭嗰啲
大部份一樣死死下
就算講全球
都係北歐澳洲呢啲真民主又少啲樓達講嗰啲「問題」
如果佢居住齋講經濟好景不如去東南亞
笑死,上面有條友拎張GDP圖升就話叫好,咁佢唔係覺得唯一呀?
咁中立D 講啦,個條友出張圖當參考,無一句講係唯一指標喎
人地都話全歐洲都差,英國無話特別差
你就執住黎吠足咁多頁
但你又無講仲應該參考D乜指標
頭頂條友同你講埋通脹同債務比例你又唔講解下 ?
我係乜都唔識黎請教你的

好奇問多句,你係英國住得咁辛苦既話有冇諗過番香港
佢話GDP升點會經濟唔好呀,我只係話GDP升唔等於經濟好呀。咁依句有咩問題?

你係文盲唔識分前文後理?

我上面咪俾埋資料囉,中英都有,你又唔撚睇?
係啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞