英國保守黨係咪好後悔2016年玩/賭大左, 弄假成真最後真係脫歐

346 回覆
225 Like 55 Dislike
你住邊味有咩體驗囉
今年唔成功,唔代表下年唔成功
但你唔脫歐連政策都推唔到...
淨係難民東歐勞工
如果仲係歐盟,你邊有可能拒絕
好似香港咁每日150+外勞
你認為香港人可能拒絕?
師兄勁醒
經濟差疑歐派就會抬頭佢自己唔知咩
講到歐盟係英國脫歐度毫無責任咁
東擴同無限收包頭呢啲對啲local嚟講咪係隨處可見嘅壞處
歐盟嘅好處係入果陣頭幾年見到之後對普通國民有咩着數?
英國佬本身就唔多要去第二度做嘢
我咪話貿易上係要夾硬嚟
將個標準就返美國嘅話係可以做到
但同時歐盟都會封返個後門
唔係美歐自貿傾好咗好耐啦
拜登呢啲咁pro EU嘅都唔搞就知真係好大困難
對老一輩嚟講印度點都親過歐洲先
起碼印度佬講嘅係重口音嘅英文
羅馬尼亞果堆連英文都未必係
盧旺達個目的都係嚇吓人同證明難民可以outsource
某啲歐洲佬跟嘅自然班友就會湧去啲唔跟嘅地方
最後咪又係要一齊送走佢哋
而家工黨話拉晒班蛇頭咪又係口號嚟
班友揀英國主要原因咪就係語言
蛇頭只係收錢做嘢
你拉得幾多人吖
還有東歐和難民大部分都係伊斯蘭教
英國已經多左好多伊斯蘭
法國已經超過20%伊斯蘭教,已經有反伊斯蘭教傾向
德國都係好嚴重
伊斯蘭教人口愈多,對國家前途愈差
伊斯蘭教係毒瘤
會有咩問題?宜家係承諾嘅好處全部做唔到
難民仲一樣有黎呀on9,你知唔知英國簽撚咗歐洲人權公約?你以為脫歐就可以送走佢地呀?係嘅就唔會英國法院都判違法啦on9
嘔撚左?
鳩up幾句以為自己睇通晒咁
你po埋圖條on9仔點駁
到時唔脫有難民,咪可以賴落唔脫歐所以咁
我唔係話而家脫咗就冇,純粹係可以當藉口用,俾人用嚟屌
都係果句,你唔脫歐你連計劃都推唔到
盧旺達庇護計劃可以修改可以上訴
甚至不理會歐洲人權法庭照上馬
而家歐洲右翼上位,如果法德都退出嗰個人權公約就精彩

利申 9up
用吓腦都知脫咗一樣會有難民,簽咗歐洲人權公約架
你係唔係弱智架?英國簽撚咗歐洲人權公約可以唔理歐洲人權法庭照上馬?用吓你個腦啦唔該,定你當英國係中國咁出黎講句歷史文件啫
退咗就唔係民主人權國家啦,咁同俄羅斯依啲有咩分別?
咁點?要屌起上嚟咪一樣可以話,脫咗嘅話有得deal,有得揀退岀個人權公約
唔好攞而家咁樣嚟講,我係指假設唔脫嘅話,一樣可以有嘢畀脫歐派屌

我就覺得David Cameron當初唔應該懶醒提公投嘅
nigel farage 而家終於選到mp,佢個reform uk 加埋攞到五席
脫完歐都無得deal,簽咗人權公約,唔通你想退埋?
即你想變俄羅斯之流?為咗解決一個問題制做更大問題
難民本身就係false proposition
英國本土移民/難民九成係前殖民地同東歐白人
中東難民eg 敍利亞 黎巴嫩個d根本冇大規模進入過英國
我睇唔到你個推論嘅因果
都話啲人可以攞嚟屌囉,講到留歐就天下太平冇人屌,一天光晒冇問題咁
啲人要屌嘅會唔會諗晒咁多嘢
無話一天光晒,係有腦嘅人都知脫完仲閪,就係咁簡單
而家唔係講有冇腦,係當初投票結果差得唔多遠,脫定留都會得罪一大班人
可惜右翼白人唔撚鐘意你呢班dog eating ching chong 喎
人地夢想保留建立既傳統英國country side 唔包括你班嘈生晒唔信耶穌食埋晒d奇怪食物 睇埋晒d 低智anime 既黃皮豬 見到你出現都想搵刀插你
你個樣就係最大問題
起碼收班Romanian 都可以聯想到lord byron係希臘為基督世界犧牲既事跡
東歐人南歐人本來就係大英帝國世界入面既一部份
你呢班後現代支那種右翼成日幻想世界右翼大團結
殊不知自己連印度人地位都比唔上
得罪班廢老好過後生,反正佢地都唔擺得幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞