英國保守黨係咪好後悔2016年玩/賭大左, 弄假成真最後真係脫歐

346 回覆
225 Like 55 Dislike
行咗十幾年Austerity
保守黨俾人屌咗十幾年一味慳錢
你同我講個GDP係政府用錢谷出嚟
係 我識嘅英國人老老嫩嫩係工作地方好多時會問我點解我會識兩種語言 問我英文幾時學 佢哋異口同聲話讀書時學德文法文唔足去外地搵食啦
你係唔係唔識字?我幾時有話谷?我話支出多咗就會升
支出多就一定係谷?物價上升呢?同歐盟嘅關稅?有補路呢?慳錢就代表一定唔可以增加支出呀?
我只係話GDP升唔代表經濟好,你老味一味話咩谷谷谷,弱智得你
你成個post一路鳩吹就收皮啦
打得多字一大堆反問就啱咩
上俾埋資料睇唔到就收皮啦
你有乜資料顯示英國GDP升幅係來自政府支出
而又比例上高過其他國家?
屌,我話政府加就可以升,所以唔一定升代表經濟好所以要睇多啲野呀碌柒
歐債危機之後歐元已經收收地皮啦
咁睇多啲乜呀一味吹
講財赤又唔係歐洲尾嗰幾個
失業率又唔係
講到英國聽日末日咁
真天真
以前高登同啲本土派直頭好興串啲中東佬
夠膽搭船逃亡唔敢番家鄉打仗

平時又話咩身土不二
我係香港人
有低門檻移民就話
呢個唔係我熟悉嘅香港
所以走
馬耳他
民主
勁 你當全世界都係起完樓再拆樓刷GDP咩 訓醒未
On9,原來政府要拆樓先會增加支出架弱智
上面咪俾埋資料囉,中英都有,吹你老味咩
算啦 同你講GDP 講經濟係我on9
唔夠人講收皮啦,物價上升呢?通貨膨脹?依個世界有咁多因素有機會增加政府支出,你老味講到原來拆樓先會
GDP 升就叫經濟好

呢句你已經搞緊笑啦大哥 你講下邊個經濟體GDP升唔係經濟好

定你又用北韓中國做例子駁我?
因為淨係2024Q1見得人
咪講撚咗GDP升可以多原因,失業率唔睇,物價唔睇,通貨膨脹唔睇,投資唔睇,邊有經濟學家只拎GDP升就會話好?仲同人講經濟
只用升GDP=經濟叫好咪你弱智囉柒頭

你諗吓你老細加你少少人工,但你要由一星期返五變六日,平均時薪低撚咗會唔會叫好呀?跟住衝出黎話我月薪加撚咗唔叫好咁呀?睇野睇一面唔睇全面真係唔知你同支那有咩分別

專家們指出,GDP的另一個長期存在、被廣泛理解的缺陷是沒有把外部環境因素和自然資本耗損計入在內。GDP作為衡量經濟的指標,沒有完全考慮到許多沒有市場價格的活動,並且忽略了污染、溫室氣體排放和其他與經濟活動相關的類似污染或排放所造成的額外社會成本。
我啲英國fd去曬荷蘭歐洲搵工啦
local呀
笑左 你知唔知GDP 點解係可以忽略外部環境因素和自然資本耗損 唔好成日睇咁多人地精簡左既野就拎出黎 你所謂既專家們係邊一班 你自己search下名先

我一至五 變番一至日 實質輸出多左 咪叫好囉 你分唔分得清GDP係講咩 經濟好 同你個人好唔好又有咩關係
我一至五 變番一至日 實質輸出多左 咪叫好囉
咁咪即係唔可以睇月薪升就叫好

咁話唔可以只睇GDP升就叫好有咩問題呀柒頭,on9到你

成個弱智仔咁講緊都唔撚明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞