多倫多生活討論區 105 Happy Canada day

1001 回覆
13 Like 16 Dislike
趕客走呀 走啦
打去CS係人生中最浪費光陰最冇價值最冇意義嘅事
呢度係咁轉來轉去架喇
有無人知ttc d 臨時helper 邊度請番黎
試過幾次scheduled maintenance整路軌要轉巴士
york mills 放响南北分流位果d 包頭佬永遠咩都唔識
見住d 人問northbound /southbound /finch 巴士站
佢都係鳩指同一個位
幾次唔同人都係咁
你有冇經驗架?
或者人地做過孟買地鐵呢
我知道應該好多人講過但我搵唔到答案
想問下full-time申請stream b係唔係返夠一年就ok,洗唔洗扣假?
官網寫到好虛"A reasonable period of vacation time will be counted towards meeting the work experience requirement. For example, a 2-week period of paid vacation leave within a given 52-week period in which the applicant was engaged in qualifying work would qualify, whether that period of vacation was taken in Canada or outside Canada."

咁如果唔計公眾假期,我依一年放左4個星期假又計唔計?
我份工放假係冇direct income,但平時份糧又包左個4個星期既假既錢
已經google左,唔好屌得咁大力
咁你糧單個日期有無包埋嗰4個星期?無就危啲,最好畀多4星期佢。
老實講運之國既野官網都信唔過, 最慘係同一個case唔同officer 唔同結果
到你轉完台,班撚樣先肯同你講平畀你,唔使留情臉,直接轉
班球星咁撚有錢咪生囉
錯喇 根本係越窮越生
鬼佬好多唔戴套 早熟早扑早大肚
呢度落仔又合法嘅
支持環保
Same here
如果轉返用過嘅台有無話隔幾耐可以再用fd referral?
定一律唔當新客?
我聽住加男人講,喺某啲偏僻小鎮住會特別多牛奶屋,有人一家七口剩食牛奶金月入2萬cad。(好似係呢個數)
錢都事少 人越多麻煩野都越多
一個小朋友牛奶金最高一年6570,點樣齋牛奶金2萬一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞