多倫多生活討論區 105 Happy Canada day

163 回覆
9 Like 10 Dislike
呢邊啲罐頭刀好似好廢咁,成日都扭爆
ikea買幾隻算啦呢d普通野
下次經先再去ikea
Foodbasic 隻t-fal得唔得的
我又真係未試過用到扭爆
我好似係去winners果度執 唔記得咩牌子喇
呢種幾好 不𠝹手
Starfrit Securimax Auto Can Opener - Patented Safe Edge Technology with Lid Lifter - Leaves No Sharp Edges on Lid & Can - Heavy Duty Non-Slip Knob, Grey https://a.co/d/01zM1dHM

我自己用緊Kuhn Rikon同類型 喺Homesense 買
Thanks mate 收工去睇睇
我已經爆左兩把
收工落車位有間winner,今晚睇下先
純好奇 講難捱程度 究竟係97前來果堆移民定係宜家呢班高d
我1974年嚟嘅。見証咁多年既新移民。1984鐵娘子仆落梯級之後,嚟嗰班,多數無打算留低做嘢。 個別就做下生意,但係失敗居多,更多係變成太空人多(神憎鬼厭)97之後反而無85 到90 年中咁多。或者啲人覺得無乜嘢大不了。2020後就年輕一代多。我覺得2020後嚟既辛苦啲。以前嚟既多數係一到步,就已經係移民,而且經濟能力比較高啲所以唔使迫切搵工。2020後既就壓力大啲。
有冇人都係到依家插電掣會驚
用慣左英國個隻又粗又壯又大舊既插頭
見到依度d兩腳又細又細舊仲成日插落去會見到火花真係好撚驚會電死
明知其實都應該係好安全
冇特別大感覺 以前去日本旅行咪又係咁
雖然依家又唔係日插夜插,但成世都要驚
唔怕啦 電死咪早d投胎 話唔定可以做真加拿大人
安全黎講比香港果種差好遠
啦係你想像中咁安全
換啲粗啲既電線啦

佢應該係講緊個插頭
入秋成日比電掣燈掣電
試過開關燈掣都被電+有火光
真加拿大人咪即係印仔
靜電?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞