多倫多生活討論區 105 Happy Canada day

1001 回覆
13 Like 16 Dislike
我見好多人整個bike rack係車尾 係咪平時會擺架單車我唔知 但就幾肯定遮咗大半個車牌

50係笑話嚟一條線三米闊無65都講唔過去啦
bike rack會俾人捉架雖然唔係經常捉
有次喺Steeles近Leslie,個韓國大媽揾唔到個掣打開個入油蓋。走嚟問我。原來以前一直係佢老公幫佢入。但係佢老公兩個禮拜前蒙主寵召。佢第一次要自己入。
睇咗呢段片 睇埋啲comment 先知原來而家啲新車好多油箱得一個外蓋
唔一定新唔新車問題 新車都未必係咁 都要睇make&model
但你知本owners manual不嬲冇人睇咁滯連入87定91寫埋係油缸蓋都冇人睇
我咪就係影咗65/50囉
apartment係少d有自己洗衣機
condo先多d有屋內獨立洗乾衣
無諗過個醫生肯幫我開5次refill的藥膏
愛佢
想問下有咩方法可以知道我去個間shopper drug mart//rexall//配藥地方有冇某一隻藥膏
上次配一代A酸都搵左3間先有
冇得幫你order返嚟咩
我幫襯開細細間嘅pharmacy 如果佢哋冇貨會訂畀你
唉 夜晚冇車 唔覺唔覺咪開快咗囉
無車又出返去一次會無mood
有時有種想快D用到支藥膏
咁你咪call藥房問下有冇貨先 如果冇叫佢訂返嚟得唔得
不過你去開啲大chain
neighbourhood pharmacy 會易話圍啲
都岩
因為我覺得differin 0.3 應該無咩存貨
太冷門
我今日咪on99咁跟返路牌揸囉
Speed camera多數固定位置
轉左位亦會係city網站講 好似未見過bbq式
長期擺既speed cam都中招就真係抵中 waze/google map都有提示
上網搵過下 基本上個個都話豪出去就算 又唔扣分 唔好嘥時間 一日人工多過交嘅罰款
被影相嘅tickets係冇需要警察上庭 所以唔存在搏警察no show
CarPlay用Google map搵唔到有camera alert
Apple自己個map就得red light camera alert
最後剩Waze一個選擇
我有frd都係咁講 佢話all they want is money
不過我呢期冇工返 所以諗住r下減啲都好 有返工的話真係唔值得嘥時間
仲有而家原來唔洗in person 上庭
係phone/zoom appointment
啱呀 今次瀨過嘢之後都要多啲用waze
個人諗法 如果冇好強嘅證據去指證個cam係運作出問題 都係唔好嘥時間 (Reddit啲人講到套ASE好強下)
畀部死人cam破咗處 (從未收過speeding ticket) 激鬼死!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞