多倫多生活討論區 105 Happy Canada day

1001 回覆
13 Like 16 Dislike
夜晚涼浸漏
冷氣都唔洗開
慣犯
唔鍾意咪唔去/少啲去餐廳食飯囉
唔幫襯先係對佢地最大嘅懲罰
喺自己屋企/去人地屋企食下嘢吹下水仲輕鬆自在
我發覺我屌錯左支A酸
支A酸成60G 仆街啦用一年都用唔完
GTA得50真係cls 以前60果時make sense好多
我條街仲要由40改30加多幾個speed bump
想問下加拿大既華人超市係Credit Card當唔當grocery category?會唔會有grocery credit reward?
當呀 起碼我張cibc visa係categorize 華超係grocery
屌你finch vic park間嘢琴晚去入
部機法文正常display一轉英文就黑mon
好彩記得個flow
尋日嗰到153.9 抵玩
第一次入油唔知點俾錢
嗰到間petro Canada/ shell都係平過出面 唔知點解
High Park隔籬嗰條Parkside Drive
早幾年死過人 車速限制下調到40 加埋個speed cam 但大部分車仍然係超速

https://www.cbc.ca/news/canada/toronto/parkside-drive-residents-dangerous-speed-1.7257009
competition
scarborough好多街由60改到50 本來已多車又繁忙 仲㩒低個速 真係唔知市府諗乜柒
有段好長下嘅markham rd三條lanes行50真弱智 仲要成日有警車埋伏
未入過 cashier 比
呢度入去嘅機會遠比香港多
買煙 買洗車 買彩票 買奶
有啲偏遠地方嘅油站仲附設LCBO
呢排應該好好生意
咪就係 由60改50 然後又可以派多啲tickets 增加收入 不過條路仲係爛嘅
係呀 Markham rd 果段啲車仲係行得好快 費事瀨嘢 盡量少行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞