其實fate系列應該點追? 係咪睇fate/zero先

470 回覆
15 Like 27 Dislike
五戰Berserker強好多,四戰完全無得比
1. 可以無效化B級以下攻擊,即係至少要有一定程度攻擊先可以打傷佢。無辦法打消耗戰,好似四戰Lancer呢種咩破除魔法同永久傷害完全無用。(2把都係B)
2. 12條命,而且可以隨時間回復,即係要短時間內打死12次。
3. 同一招攻擊對佢無效,即係要用12種不同既攻擊殺死佢。

太屈既關係劇本唯有吹到可以一次過用過大傷害Overkill打穿幾條命。
Caliburn 都插晒 7 條定 8 條命
睇 HF Saber Alter X 咖哩棒都唔得啦
fate stay night打鬥正好多啵
咁快睇曬Zero?
人同神打
雖然戰設定好on9但係係月廚必備技能
5戰
槍 騎 狂係神/半神
法係神代魔女
門神殺都識第2魔法級別嘅劍術
同4戰7對7唔知唔輸
當然傻閃唔傻個陣可以1打7
睇哂啦
淨計45戰英靈
基本上4戰archer 5戰berserker都要排除
金閃唔老馬1個可以打13個
5戰berserker唔係對到金閃 唔係劇情殺都係可以1打13

其他就係
凜櫻saber>切嗣saber>士郎saber
5戰lancer>4戰
5戰caster>4戰
5戰rider>4戰 淨係魔眼都屈死征服王
5戰assassin>4戰 百貌淨係寶貝都輸一大截
係 唔會好似FZ咁打幾下就停低吹幾分鐘水咁
打得夠爽快
邊度有得睇晒咁多系列
照設定櫻master嘅rider應該可以sm 韋伯嘅征服王
其實有時間應該順住Fate,UBW,HF
一層一層咁入去了解FSN
本身game都係咁嘅次序
有咗FSN之後先有其他Fate

只係依家睇Fate個作畫未必人人接受到
鍾意睇高速移動+近身戰?
除左靈能百分百
其他都係移動快+光污染
淨係魔力C同埋鍾意正面攻擊人
可能魔眼都搞唔掂
不過要打作者應該會俾定個對策先嘅
hf光污染真係好嚴重 都唔明點解d人話好睇
ufo搞到hf 失哂焦
仆街,iPad個懶醒系統幫我將ubw轉晒做Uber
你而家開始睇FSN?
咁睇UFO版ubw 再接HF
我見巴哈都有齊
後宮番打咩鬥呀 FATE係設定好睇 其他野好一般
其實睇zero定睇fsn先
我都覺得ok
不過覺得應該由最basic既fate線開始
由淺入深慢慢食曬三條fsn線+zero成個系列
奈何fate線個畫風都好耐下
可能未必個個受得住
明明Master可以同Servant打 有D仲要打羸先唔合理 做得Servant既都係人中龍鳳 點知可以比個細路打殘 垃圾故事 主角威能
fsn呢點又係睇到好出戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞