其實fate系列應該點追? 係咪睇fate/zero先

470 回覆
15 Like 27 Dislike
Rider
5戰rider 剩係用魔眼
4戰大帝已經企係度比佢殺
有對魔力呢樣野⋯⋯⋯

Lancer
5戰lancer招寶貝,唔係saber幸運值高已經死撚左
4戰件垃圾睇數值係連同saber對砍既資格都無
係因為作者唔同先無視左呢樣野

Assassin
5戰assasin 同lancer一樣 寶貝接近初見殺
4戰係完全無得比 佢愈分裂、力量就愈低、愈垃圾

Berserker
就唔洗講啦
5戰秒撚左4戰果隻都得

Saber
基礎數值就4戰
計齊裝就5戰

Archer
一定係閃閃 無得講

Caster
都一定係5戰
計單挑 4戰本人係無魔力=垃圾
計寶具 rule breaker已經收你皮
咩大怪獸之類一下88

重未計 英靈背景既加成
就算係計master 5戰整體除左士郎差啲之外
全部都高過4戰一個檔次

結論:4戰同5戰比係完全無得比
石中劍係fate線好彩先投影到出嚟
唔係點輸?

HF無得講 黑saber係無限魔力咁車埋去
邊個打都死
黑櫻突發野黎嫁喎,正常情況邊預計到會有個master咁怪物
等埋你睇完ubw 既report
跟住可以睇二世事件簿同FGO巴比倫
rin老豆早死冇教學 而且佢應該認為教會會有d用

fate/ubw線間桐家本身就唔諗住認真 由得慎二出去柒
因為主角都係人中龍鳳
最後都係做Servant
正常master要打贏servant應該係好似hf 線咁有代價
實際上servant 要殺master 根本輕鬆
計我話zero嗰種先係唔正常
咁正常魔術師都係隱密為主
邊預計到會有殺手同炸樓

或者話,寫得出黎嘅聖杯戰爭基本上都唔係正常情況
咁本身土狼做master都係突發
黑櫻一直有, fate同ubw一直鋪伏筆同唔show先出奇
佢兩個既實力都係非魔術師常理可以預測,一個作者捧主角,一個吞沙煩怪物,呢d咁既master,寶石佬見到都o嘴
本來一個魔術師本身再勁都無可能達到沙煩境界,係套野本身設計個基礎黎,所以士郎後期既表現係唔係個個都buy無微言,就各有說法啦
FSN都係拎條命出黎打,士朗無Rin同Avalon既話一早死左
蘑菇都比哂理由弱化紅A Saber去令Rin士郎team ip
FZ 三王會議大家坐低吹水就真係搞笑唔認真啦
首先佢係一隻gal game
佢係唔係galgame同我覺得故事咩質素無關係嫁喎
蘑菇都唔會話我寫月姬,fate本質係媾女外帶科幻
擺明個科幻故事先係主菜,只係借當時同人比較適合既文字對話立繪小說式去show佢既創作
唔係本身想寫美少女攻點game
本質係 boy meets girl
所以溝女game無誤

凜全家死曬
慎二本身就係棄子 蟲老由9佢玩 生死都唔理 自己家系都沒落緊
點有隨從
有曬合理解釋
當fsn係媾女game行先,無野講,唔啱channel

周庭叫你睇UBW先
boy meets girl係真菌自己講
fate zero
fate stay night. (冇記錯三版本 係game 入面三個結局路線)
除非有玩fgo
唔係唔撚洗睇其他 畫面唔係UFO 整 係由你畀幾錢整乜畀你嘅A1
黑 Saber 都要開大技車好多下嘅 B 叔
但係就比無開技嘅 caliburn 一下插死咗
呢 part 我點諗都覺得唔合理
唔通因為補完魔
我唔夠廚唔熟既,遠阪家死晒?
新親果幾個係死左,咁其他人呢?魔術師世家成個族譜都係魔術師大家族吧
應該唔少人都知聖杯儀式吧
點講成個大宅一個住,單拖面對都唔太似樣吧
望返間桐同愛恩果邊
我覺得zero 班master 正好撚多
去到stay night 班友真係唔多掂
係睇得出帶循呢個galgame要素去分女主線
但邊個讀完個故都唔會話呢隻係戀愛故吧
算啦,呢點對本post個主題根本唔重要
總之我相信我同好多人都無當過fsn係媾女作去看待
唔係補魔先係重點咩
fate線 紅A自殺式殺咗佢八條命, Saber尾刀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞