其實fate系列應該點追? 係咪睇fate/zero先

470 回覆
15 Like 27 Dislike
睇魔伊
冇話zero差 但佢冇菇味係事實
型月世界始終原於蘑菇
佢親筆嘅作品地位唔同
唔應該攞黎同stay night比
我都唔會話魔伊好定差啲
Anyway 希望大家一齊吹捧型月
打爆fgo先
309793 -> 214108 -> 189002
本身fate stay night 系列想睇真係玩game算啦,
唔想自己玩應該都搵到game片。

ufo做嗰兩套cut頭cut尾又加佢d ufo宇宙既fate zero內容落去,扭曲哂fsn 三部曲本來嘅風格,hf線好多承先啟後嘅內容都冇左 ,冇少少認識就睇ufo版zero>ubw>hf唔明hf線係好正常。
fz 係虛淵寫 你直頭當完全平行世界都得 根本唔係同一個角色
先課金玩fgo, 對角色有初步了解
不要扶他
睇埋第4,5集都悶就可能fate唔岩你
暫時覺得個故仔有d無聊
一開始彈咁多角色 但無玩過game唔知邊個打邊個
同埋第4集打鬥都麻麻地…
嚴格黎全部都係平行世界
因為前傳同本篇都少少犯駁
Zero頭個幾集係唔預你知邊個打邊個的情況下做一次人物介紹
所以係一堆資訊塞埋來講經
反而之後UBW要有D基礎先知D人物關係
動畫真係推zero>ubw>hf咁睇
真 幾頁都冇人講正傳FGO
冇睇原作應該唔會屌,當年都好heat下
呢套除咗最重口味外,睇唔到太多優點
第一次見人話zero無聊
神作
咁你睇唔明fate啦
hf先係fsn核心,奈須最想講嘅嘢
加上須藤用心製作
唯一缺點係第3章節奏唔好
Zero都冇game,小說個個都係咁睇
Zero打鬥就回合式戰鬥噉
Ufo啲打鬥係咁上下
同埋時間唔夠skip好多野, 本身hf線故事仲長過fate線ubw線加埋, 但劇場版得7個鐘俾佢講故事
睇哂家計事情10集就ok
咁fate唔啱你睇啦

你睇 Fate/kaleid liner算吧喇
轉咗追強風吹拂
我發現睇Zero先同睇UBW先好兩極有2批人唔同睇法,而且睇邊樣先都會有少少劇透另一樣
我睇左一半都覺得有少少吹大左 唔係好明啲角色做緊咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞