其實fate系列應該點追? 係咪睇fate/zero先

470 回覆
15 Like 27 Dislike
見個個話Zero好過UBW
就知連登冇月廚
Zero係好撚好睇 但Boy Meets Girl都冇
Zero根本唔係型月(蘑菇)作品 所以根本冇得比
btw 正解係按出嘅時序睇
Deen FSN -> UFO Zero -> UFO UBW -> UFO HF
再補魔夜+空之境界
睇完zero再睇 艾梅格事件簿 都幾好睇..
前傳點會睇先
等於劇透FSN
跟出嘅順序睇咪得
睇完fsn 亂堆砌既劇情
可能就棄左, 唔會再有之後
咁多年都睇化晒, 唔岩口味無得勉強
個人覺得似軍武撚唔係富野派但都叫做高達fans咁
反正最後蘑菇都係想大家同人happy

利申:十幾年前PC版FHA再睇Deen FSN入坑,之後出D野全live+HF電影7刷
空之境界應該先過Fate系列,諗少好多無謂野+試到咩叫蘑菇作品
我心目中嘅型月作品 = Boy Meets Girl 奇幻戰鬥
Zero好睇但離題 個個攞套離題作品同正傳比
之後話自己有品味又話正傳好悶
不如一齊讚美型月世界
由月姫魔夜到Grand Order都係最正嘅奇幻世界
我大型月天下第一
嘉年華>>>all
Fate追看順序一律只推:ubw>zero

其他求撚期
https://www.youtube.com/watch?v=K_hHrpAp8rU
remastered就快出, 我覺得呢隻係好好嘅機會入坑fate
依家仲有時間仲可以補埋 月姬 魔法使之夜
同人作嘅同人作有冇邊幾本推薦?
家計事?
魔夜Steam summer sale減價
推爆
伊莉雅本
其實如果鍾意zero, 應該要去追虛淵啲舊作品, 而唔係fate

我好推薦Phantom of Inferno
而且Zero根本有反駁位駁唔到落去FSN
正宗係噏得就噏人話係你就話係
fate最應該補嘅係魔伊
06動畫開始睇佢 FGO開始都唔知佢UP乜鳩 乜撚野拯救人理
簡簡單單打多幾次聖杯戰爭唔得既
兩條路stay night定zero先,兩派企硬,嘈到2046都唔會有結果既問題
前者遊戲系列最先出現,視為正傳
Zero係前傳,多個人物同正傳因緣相關
老實講你自己揀啦,廢事又比d執念人jer住晒
中意zero定stay night多d根本同夠唔夠月廚無關
唔通唔係磨菇味就唔當夠月味咩
Zero根本有晒fate 系列既神韻,不折不扣既另一次聖杯戰爭,絕對係型月既野
直接睇h漫
Zero 前傳係啱中二病睇多啲 所以呢到多人吹捧

Ubw 就變咗做熱血少年番 氣氛同zero差太遠好多人唔慣

HF 點都係留到最後睇 唔會後悔

順序建議ubw 先之後zero最後hf
Deen FSN雖然好撚舊,但值得一睇
睇嘉年華就夠

Type moon神作
暫時睇咗zero 3集
覺得有d悶….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞