初嚟日本 俾老師叫死返香港 日本唔歡迎垃圾

711 回覆
168 Like 3231 Dislike
樓主宜家算唔算紅左? 唔識人了
生蕃扮香港人
白卡佬
講真事撚但鳩寫篇嘢話自己學好日文之後,會返香港建設香港算撚數囉

你好佢好大家好,話撚知落堂之後去大久保叫梅毒雞咩
淨係識偷錢呃錢隨街痾尿既垃圾樓主呢頭開post讚港女做老婆正(因為樓主條廢柴想食軟飯),個頭為左日本戶藉娶日本豬西(似係樓主太廢移唔到民)
第一點,點解你可以話同文化同思想無關?日本人嘅集體主義嘢客觀事實,唔係你求其寫個假設出嚟就可以推翻,而且你呢個論點根本係謬誤,完全睇唔明你寫乜嘢

第二點,冇錯,你喺嗰個地方做咗啲唔啱人哋文化嘅嘢,人哋係可以唔妥你嘅,早幾年鳩嗚團,香港人嚟同大陸水貨客有衝突囉。同埋今次樓主唔係去旅行,係去學做日本人呀嘛,而家個老師甚至教樓主點樣做日本人

第三點,夢想就係人奮鬥嘅目標

你認為南亞人嚟香港做寄生蟲冇問題嘅話,咁你同難民之父有咩分別?

最後,得罪講句,從你嘅邏輯思維上睇得出,你應該係一個教育程度比較低嘅人

與其想連登鳩噏,不如花少少時間去進修一下自己啦
你哋嗰班去咗東京生活壓力太大,搞到黐咗真係慘
30 歲人 band 3 學生心態有咩問題? 影響你咩, 人地想band 3 心態咪band 3 心態, 唔影響你做名校生架喎
本來都唔想覆...唔明有咩好嘈, 係都要將自己個套加落人地到..
第1, 樓主讀成人課程, 使鬼你教人, 分分鐘有學生仲老過個老師, 學生只係黎學知識(語文), 唔係黎學做人

第2, 你講咩"教你讀書唔教你點考試", "學極唔識都唔督促你" etc. off 晒topic 唔知你咩事, 你平時係做老師所以好大怨氣想發洩下?

第3, 樓主寫作文話想溝有錢女姐, 又唔好屈人講侮辱人嘅說話, 唔好自己創作故事, 再合理化自己觀點帶風向
如果樓主咬到老軟佢都申請唔到日本啲援助金,唔同大陸人黎咬老綜拎公屋,行為係唔討好,但個老師都唔使咁火
宜家就講得輕鬆
如果冇個學生真係作篇文要自殺
個老師又當吹水9up
兩個星期真係自殺死撚左個老師就上撚晒身啦

作文其中一樣作用就係抒發感情
陶淵明嗰d文都係日日叫春架啦
又一句吹水大撚晒呀?
真係以為個現實世界好似連登咁講完冇責任呀?
唔好咁痴線得唔得
大人,現實世界
就更加應該知道咩場合要講乜野

你覺得大人唔駛教,即係你都認同小朋友就要教?
咁點解小朋友要教?咪就係因為唔想佢大個撞板囉
咁點解個人大左,做同一樣嘅野就要由得你?都毫無邏輯

第二我係想講,d老師管唔管你都有得俾你地屌,所以先話做老師好難做,都唔知你點理解到我對老師有怨氣

第三,佢講到明理想係「媾女食軟飯躺平日日去玩唔供獻社會」...你就簡化+洗白到「佢淨係話想媾有錢女」...你都好撚好野...嗰個係日本社會黎,人地對「供獻社會」嘅睇法同香港人唔同,唔好用香港人嗰d冇文化嘅文化去judge人地
就算係香港地,衰格野你可以靜靜地做,講到出口就係柒
李嘉誠都唔會認自己為左賺錢不擇手段,只會「君子愛財,取之有道」
知啦叻喇有個日本老婆
周星馳逃學威龍?
係日本.就算係有錢人.日日去玩去蒲.都唔會俾眾人圍屌
因為佢賺錢交左既稅可能已經多過普通打工仔一世人交既稅既總和
先唔講日本政府D稅金用成點.
交稅起碼係理論層面叫做對國家對社會有貢獻先
但係依家樓主話要食女人飯洗女人錢.完全係社會寄生蟲.
都仲有人幫樓主口.真係不撚得了
其實駛咩嘈咁多
就佢第一點講返學淨係學知識唔係學做人就睇得出佢哋曾經接受過教育失敗
唔好講返中小學,就連大學好多學系都會有幾科係學做人.
所以同呢啲人嘈只可用講夏蟲不可語
本身一個人知識、性格、價值觀係咁,由其係呢個歲數,好難去改變
宜家就係某國嗰d厚面皮大撚晒嘅觀念帶左落黎
首先就係喺網都上成形(因為你講乜都吹你唔漲)
之後就係喺學校成形(細路唔識分啱唔啱)

到做大人都係咁就會變左最後講唔掂郁手打
終於明白樓主點解成30歲人都可以無野做 打每份pt都係做唔長
樓主紅左就係咁 會有好多人妒忌你
最緊要堅持自我
去人地國家拎人地社會資源再食當地女人軟飯 人地唔打鳩你都算係咁
一邊屌人支那蝗蟲一邊去日本做蝗蟲 你都算係香港人=支那人一體兩面最佳例子
得罪講句 ching你解題有少少弱,你啲反駁係選擇直頭唔答人地啲嘅論點...搞埋啲人身攻擊,咁無乜質素喎。

第一啦,連夢想都要比人規限係思想限制,你話想有超能力救水深火熱中嘅人民,其實無問題...但做唔做到係另一回事。

第二,唔妥又點,咁就可以直接撕文?講咁耐都仲未答到..而家講緊個老師表達方式錯。同埋上面問你,係咪唔順眼就可以打人,你又唔答。比多個例子你參考,如果你條女著少布啲去印度旅行,係咪代表佢就可以合理地強姦你條女,你到時又話條女唔跟印度潛規則?

第三,你連夢想個定義都未搞清楚...你講嘅叫人生目標...你當啲香港啲女係傻㗎?唔通個南亞人講搵條女照顧佢就真係一打一打女咁嚟? 如果佢真係搵到,人地條女肯,又要經你同意呀?

事實樓主係有比足錢讀書,點會係寄生蟲? 定你覺得人地寫下夢想就會變到事實,從而媾到有錢女一世無憂?係咁易就冇人返工啦。

你連夢想係乜都未搞清楚,仲想話人教育程度低...就當係低過你啦,就要比你叫去進修唔講得嘢,跟你邏輯嘅話,咁社會咪得返最勁嗰個可以出聲.. oh my god
其實你夾硬嚟反駁都冇乜用,睇吓樓上大家都已經講出咗重點,樓主做得啱唔啱,一早有咗公論,我列出嘅所有論點論據,你一個都冇正面反駁到,所以再討論落去都係浪費大家時間。

當然你可以繼續撐佢嘅,呢個係你自由

最後我係想講,我一直用反駁你嗰啲所謂論點,有根有據,有論點有論據有論證

反而你牛頭唔搭馬嘴,全部都係用你假設出嚟嘅論據嚟到反駁,理據薄弱

睇得出你嘅邏輯思維極其混亂

大學year 1有一科必修科目叫做critical thinking ,相信有讀過嘅人,唔會好似你咁邏輯混亂

所以我唔係刻意人身攻擊你,只係從中推敲出你應該冇讀過大學

見你喺度打咗咁多字,用咗咁多時間,我係善意提醒你與其喺呢度執着你啲無謂嘢,不如用啲時間進修吓自己
原來你都只係大學畢業 其實而家通街都係架啦 見你咁自豪 我仲以為你會比到驚喜我 頂... sorry 係我期望多咗
其實讀PHD,都係要大學year1⋯
就好似你讀中學之前都要讀小一⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞