初嚟日本 俾老師叫死返香港 日本唔歡迎垃圾

711 回覆
167 Like 3210 Dislike
巴打,你講得好啱
係我就寫去日本開間風俗店
然後每一個Staff都要俾我試騎下先
專做香港人生意等促進日本港交流
比着係我一定會喺全班面前大大聲咁朗讀
我有問老師你無諗過唔使做
日日有錢使 財富自由

佢話無日本人會咁諗
真野唔好講出嚟
黃乜撚?
樓主咁撚仁慈嘅
俾著我就要條友抄返一份完整嘅出嚟俾我再寫悔過書
agger
呢啲on9嘢可能大家小學雞嗰陣都有諗過
再大個啲都知道得個鳩字
賤種黃屍咁撚惡?!
人地分享下親身經歷姐, 唔鐘意咪負皮上一頁囉!
咁撚惡令我諗起
黑暴d私了曱甴!
樓主30歲人做啲野咁幼稚 無得救
你都戇鳩嘅,你小學到中學將嗰啲嘢寫喺你篇作文度,睇吓你老師有咩反應先啦🤣🤣應該都直接零分,惡d留堂重作都仲得
麻煩大家用不推文回覆,唔好比樓主條垃圾出位
呢post樓主死垃圾黎
教語言唔係單單教文法 單字
語言背後既歷史 文化 都係學習範圍
樓主篇文章完全違反日本主流價值觀
著重集體主義 為團體出一分力
唔係好似樓主既夢想咁去做寄生蟲
俾老師屌都好正常
呢啲老師先係為人師表
文化唔同
你憑乜用你自己嘅一套去judge人地?
你以為自己係邊撚個?
外來人教日本人做人處世?
典型港豬永遠覺得自己最醒
真係頂你浸支那港豬味唔順

仲有,一般人講嘅財務自由
係靠正常工作儲蓄投資賺返黎
從來無人會鼓吹靠發橫財食軟飯去財務月自由
邊個 有咩花生提供
你啱
日本文化就係要求每個人都要有相同價值觀
著重集體主義
稍有不同已經係不容許
呢個亦都係日本自殺率高的原因
証明樓主真心鍾意日本
可以包容埋佢既缺點
唔似得啲人見到有人講日本衰野就起晒鋼成個小粉紅咁
同日本人講想食軟飯唔工作
挑戰日本主流文化同價值觀
呢D叫包容?

原來支那人黎香港講普通話唔排隊其實都係包容香港人
因為如果唔包容佢地就唔會黎
真係要好好多謝大陸同胞肯包容我地
成30歲人都仲咁戇鳩
抵俾人屌啦
之前睇你揸巴士重正正常常,唔識人地文化就死番黎 唔好獻世
你係咪喺度顧左右而言他?

日本自殺率高唔高同樓主有爺生冇乸教有乜關係?
話人認真撚嗰啲人現實生活上到底有幾幼稚?

察言令色,知咩嘢場合要講咩說話、乜嘢應該講,乜嘢唔應該講出口都唔識?
樓主真心cls
佢仲要係日本呢D出名多規矩,單一民族同文化嘅國家挑人地機
學到日文,但學唔到日本人嘅文化修養
係日本人眼中,都一樣係垃圾無錯
扯埋黎講
唔排隊破壞緊規矩影響到人
想食軟飯又冇影響到你憑咩judge人?

如果日本價值觀係唔鍾意有人咁樣搵錢
咁日本啲牛郎風俗店夜總會應該一早俾人剷起咗

咁唔尊重個人意願既做法你都支持真係搬去大陸住啱你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞