初嚟日本 俾老師叫死返香港 日本唔歡迎垃圾

711 回覆
167 Like 3210 Dislike
樓主似足油頭六四分個種人
明明自己最撚崇日但又要懶有性格
佢大可以純粹教日文算 唔理你寫咩 但係佢選擇教埋你做人
以為樣樣傳統都係好
食古不化
要個世界都要跟住日本走咁樣
日本失落咁多年唔係冇原因
唔係安倍放膽輸入外勞,搞安倍經濟學
日本早十年一早沒落喇
快啲去中出
唔係,你仲柒過河馬
河馬同人講係真愛
睇到最後覺得咁熟口面
原來樓主改左名
學徒文化
無償OT文化 開始沒落
不過仲好多黑企

但社會一樣有大把老一輩日本人話破壞左傳統
用kam嚟當真性情 仲有條賤種吹到異鄉人
eatmyj
其他野我唔理啦,但二戰日本我唔明邊忽啱

又話咩禁忌唔好提,咁嘅話將呢句野套翻入中國其實都可以用,歷史喺日本原來就唔洗記住,可以忘記
同個班移日支那人一樣
樓主好快就會街頭屌人日本狗恰我中國人blah blah blah
用呢啲濕鳩profile pic
都知樓主以為自己好撚好笑 出類拔萃嘅人 過氣戇鳩仔
唔知呢班榮譽的日本人入左日本籍未
其實條柒碌個pin
講日本教師嘅其他衰嘢
都唔會改變佢玩膠當幽默嘅事實架啦
好典型嘅轉移焦點
我唔鍾意香港
我就算死都死係韓國同日本
香港無野值得我留戀
對香港感到煩厭和噁心
點解喺邊度都可以見到你?
damn true
唔係幫樓主 佢係擺明玩膠

但我唔相信一個專業既老師 讀過教育系既正統訓練

會對一個學生講你係垃圾 死番香港 再一手撕爛埋張作文
叫做一個合理既舉動
真係想教佢做人 可以比0分佢作文
同係份卷度講男子漢唔應該咁諗野 所以重作啦

之後樓主宣傳自己ig 所以比人拎負評我就唔理

但純粹講教育上唔應該係咁wor 個老師係真係極低EQ
你條友自己脾氣都臭到仆街架啦。

把口又臭,係到扮野諗住圍爐取暖?

搵返飛機陳攬埋一舊取暖啦,反正你地咁fd
再深入D講,日本人民族意識咁高,個老師應該係覺得比樓主羞辱咗就咁大反應

而家樓主同人講: 「我嘅夢想係要用你教我嘅知識去搶你日本民族嘅資源(女人丶錢)」

樓主唔識讀空氣,連自己羞辱咗人地都唔知,反而聲大夾惡
可想而知佢本身係D好少去顧及他人感受嘅人

顧及他人感受正正就係「恥文化」- 日本嘅主流意識形態

先唔理恥文化係好定壞,但樓主移民去人地國家,連人地文化都唔尊重,咁又有咩資格叫人地尊重佢呢?
樓主先係以為離經叛道好撚型喎
引入外勞係預你入到嚟學佢哋文化
唔想跟住日本走咪去其他國家
比啲劣等文化入侵哂仲係唔係日本
如果個個好似樓主咁ON9當有趣唔識尊重自己尊重人仲要屌返人食古不化
咪搞到好似左膠國引入包頭佬咁遲早比人奪埋國
安慰?
條友仲要PM 比飛機陳攪大個肚個日本妹,叫佢去死添喎
On9真係不分國籍
我講緊樓主,唔係個日本老師
但樓豬你真係垃圾wor,係由香港垃圾變左做日本垃圾啫讀完個外語以為自己好撚威?唔講以為你考到入東大正常人讀到書都係去東大慶應再唔係去堆二線讀master,你條傻鳩慢慢讀日文再攬住你個低質架妹老婆過世啦
師兄係咪真係三十歲 幼稚到好似十三歲咁 都幾難得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞