[警世] 千祈唔好同基督徒建立普通朋友以上既關係

368 回覆
1058 Like 383 Dislike
又唔見你講吓霍金 elon musk 既宗教觀
拎古人出黎講 宗教咪就係古時落後呃人既伎倆
咁鍾意講舊人,十字軍東征唔見你講
咁你又岩
衰在我叫做識左你真人啦
祝你往呢D煩膠既方面發展下啦
可能放係歷史書到會係正面影響啦
邊夠啲耶撚煩
又拍門又周街纏繞人
最叻叫人捐錢
其實前幾年返耐左都開似見到有哩啲情況岀現
有時仲會燒到上自己到
都有諗過走/轉會
有同過自己小組拎岀黎大家討論過
結論係 有人既地方就無可避免地會係咁
因為社會生活就一定會有
不過最主要依家係抱住
「我返教會係為左耶穌 又唔係為左佢地」既想法返教會
Btw 都想講一句 辛苦以前既你啦Ching
你不如了解吓宗教戰爭先啦
幾時都話信仰嘅野,等退休先有會好啲
一黎時間多,二黎果頭近,近近地去下天堂遊覽下都唔錯
十字軍打打殺殺咪仲唔和平過紮腳
近代都好多WO
咁你又想點比較?
諾貝爾獎得獎者比例咩信仰多D?

十字軍東征你想討論邊一點?
我完全可以討論阿
我剩係知有管牧師呢啲人存在,我已經唔會相信呢個世界有神同魔鬼

過啲咩報應乜乜77都係哂9氣
要同真正耶撚拍拖
聽講話會有條類似 教友弟兄呢個咁既電燈膽過嚟
陪住條囡 所以唔好諗住可以同條女
渣吓波波錫錫咀咀💋
好啦 比你玩到結婚生仔果part
如果萬一 驗到係唐仔 你想唔要
啲教友又會唆擺你叫你唔好落
係主賜俾你諸如此類
但養又唔係佢養
「近代都好多喎」
咁邊個講出黎聽下

十字軍東征我淨係想討論死左幾多人
你重停留緊係Responding to tone阿
等你升上幾個Level有D論點既時候
我地先再討論啦下
暫時唔覆你住啦 有D咩重要既野想討論先再傾下啦
我比多個例子你啦咁鐘意講偉人
你了解吓愛因斯坦嘅宗教觀啦
唔能夠話有人既地方就一定有人既問題
呢D去低消宗教問題
講到有人就自然有人既問題咁
所以咩都唔關宗教事?
聽過如果人世未聽過教就死咗
會有十二信徒宣教幫佢哋入天國
咁都唔信先落地獄
係條友話自己祈禱耶穌經聖靈比佢感覺到
咁邊PART你想傾阿?
中國古代無聖經係唔係好和平?
以前原始部落又係和平主義者啦咁
聖經黎到先有宗教戰爭囉係唔係咁?
管牧師
諗諗下信教D人都幾蠱惑
識魚目混珠混淆視聽
簡單講即係唔信就會落地獄受苦,會唔會有啲霸道?即係我地作為人類得一條路揀,只有信耶蘇先係正道?

我有冇理解錯
你無理解錯
唔使諗得咁複雜架
嘩屌,你唔講我都唔知佢係聖公會
首先聖經早係創世記就預言左基督徒同阿拉伯人之間既戰爭

其次當時世界本身就係一個戰火連連既世界
你讀中國歷史世界歷史,邊到唔係打緊仗?
何來無左聖經會比較和平?
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞