[警世] 千祈唔好同基督徒建立普通朋友以上既關係

368 回覆
1058 Like 383 Dislike
溝過耶西,好撚認同
『你們和不信的原不相配,不要同負一軛』
根本就係一盤生意
心中有主 點解一定要逼人番教會同捐錢
唔信上唔到天堂
所以無相聚
唔知
唔想知

返工識親啲基督徒冇個好人
希望幫女基督徒破處,令佢哋感受到另類美好
衰野就係魔鬼或自己問題
好野就主恩

最近睇到幾fun既野
上面話魔門教有美魔女
有親戚教會內外兩個樣,教會內有向弟兄姊妹借錢投資倫敦金比人呃到老豆老母層樓都按埋,唔到爆煲成個教會都無人出聲,最後隊個老婆出黎認左單野,然後做無事發生繼續當神職人員,繼續日日教你做人要向善。有做仔既開口埋口話天父教人要有愛,要愛家人朋友,但係因為分身家問題唔理自己老母,同其他兄弟姊妹反晒面。見得太多番教會既雙面人,佢地可以完全抽離教會外面既野,連親情都可以唔理。固執到好恐怖,非我族類,兩種態度。
約翰福音 14:6
耶穌說:「我就是道路、真理、生命。若不藉著我,沒有人能到父那裡去
字面上係
但呢方面有好多個學派有唔同既解答

我個人認為係需要我地去傳講神既福音,如果唔係既話D人(未信主)的確係會下去陰間。 不過耶穌基督為我地而死左十字架上,用血贖左我的罪。 罪的公價係死,所以好可能都係可以上到天國。

但唔同學派有唔同解釋,所以我都唔係好確定

不過我可以確定既係基督教如果你當係宗教既話
一個中東信仰可以咁大咁影響到現今文明
使徙們傳教的功勞係功不可沒(當然神先係一切能力既源頭)

今日我地地上大部份人都起馬知道過耶穌基督
所以我認為的確我地係要去盡既宣教

但我認主係公義的主
佢的確係會係有公義的審判
主派佢地去傳福音
信得宗教一係老千一係弱智
仲想做朋友?
弱智仔
信本故事書
冇POINT既野一直亂UP唔一定爆血管
但哂氣囉最小
但我認主係公義的主
佢的確係會係有公義的審判

你已先入為主了
講到尾總之我信啦
又何需多言
所有宗教都係咁,但伊斯蘭教仲痴線
無聖經呢個世界會和平好多

牛頓阿 伽利略阿 呢D基督徒應該老千加弱智
重有諾貝爾獎D得獎者大多數都係呢類啦
你呢種人又誠實又聰明 應該真係放係歷史書到比人學習下
所有信神既宗教都一定有內聚排外分化控制
因為呢個先係最終目的
點知呢
大家都唔識佢真人
可能好煩膠呢
係阿,無聖經D女人重扎緊腳阿,緊係和平啦
無聖經好似非洲D遇世隔絕部落咁最和本同文明啦

成個現代社會西方文明都係建立係聖經之上

你晚清中國好和平

再講現代D你去下D伊斯蘭國家啦 佢地無比聖經影響咁多 最和平

可能要叫人特別D人既仔女唔好去埋D咩美國歐洲之類既國家,比聖經影響深遠阿,最唔和平啦掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞