[航空]連登飛機膠討論區111

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
搭單問維珍最後有冇成功開到香港澳洲線?
袋鼠航線同埋嗰個乜嘢project sunrise 好似好犀利咁
當時係未有適合機型飛HKG-JFK直航下申請嘅,有咗77W之後都無咗呢個需要
有生之年會唔會見到A380neo
咁當年744減loading都直飛到嘅
反而個5th flight咁耐唔用都唔收返就真係問號
開過一段好長時間喎
用A346 飛LHR-HKG-SYD
唔係不嬲2件都要磅?
當時美國東岸好似仲未有俄羅斯overfly right,又要再兜耐多少少。去到2004先可以飛越俄羅斯
https://www.ptt.cc/bbs/Aviation/M.1393775830.A.803.html
所以唔明佢話玩快運個套係指緊咩

今次驟眼睇最大分別係
prime peach 轉做 standard plus 之後 checked bag 由 2 件 縮到 1件

同埋
simple 同 value peach 轉做 minimum 同 standard 之後 冇得貨金劃 fast seat

唔知派位會唔會同以前玩法有分別
@忍者八海
而家最頂癮係QR打算入股Virgin Australia,忍咗QF+EK好耐終於報仇
Jayden Wong 坐過
no gay
唔知之後點算呢
20% 股份足以可以令航空公司轉會

之前Delta 就係咁樣樣對南美嗰間lantam
不過QF有無否決權,同埋咁入股過唔過到反壟斷法?
呢排 fb係咁彈出嚟 原來A380-900有2款version 冇記錯1款係 800 係翼後加長12隻窗 一係UD加多隻門同6隻窗
不過連 A380 plus EK都好似冇要到概時候
A380neo 同 900真係唔知幾時會出到世
同埋我諗380最大死因應該係上唔到貨
烏魯木齊航空,山東航空,大灣區航空呢啲新加坡冇,香港又贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞