[航空]連登飛機膠討論區111

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
張國煒 : 兩年入OneWorld 目標要CX 既皇冠

好顛
好多人in cabin crew

但in 揸飛機嗰啲唔知

攞埋以前Skyteam 個位

新J class 呀? 得我換A350 執飛先 柒頭們再等下啦
賺到錢開始亂揈
Long haul最少仲肯serve兩餐full set
但係你講個堆main唔知點解long haul無乜見到

其他airline long haul midnight serve骨灰盒無人笑過
係得因航regional red eye serve骨灰盒比人笑

而家係人手不足 加上運豬機無serve drinks
做番既話都可以叫one of best Y class
歐洲回程有魚香茄子飯 (嘔吐物質感注意⚠️)

就算運豬機 航程夠長都有drink service 先派餐 (eg NRT->HKG)
不過今時今日咁多人花生過敏 仲堅持都派花生好難得
見到你咁講我FF緊 會唔會加密返班次

維珍返來
CX 復飛LGW

Make Hong Kong Great again
珍珠奶茶囉 飲到糖尿都得
限你business also
擴建The deck不如開返The Bridge啦 而家30-50號閘個位真係好尷尬
中文唔好 讀書少 咩意思

但係而家CX 黑衫姐姐通常都係東南亞
唔鍾意坐shuttle 由入閘之後起碼行成20分鐘腳骨力好啊
我見到維基百科英文版 話QF 好似喺剩低香港

七月尾好似冇埋上海
個魚香茄子飯presentation 麻麻但啱食會覺得幾好食
同KE bibimbap 差唔多啫
還番人姐 cut左咁多
cabin crew 批又一批咁train 放工時間經過泰國城周不時都有成班crew 影相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞