伊利沙伯醫院男病人被發現鼻胃喉置入氣管2天 情況危殆

546 回覆
197 Like 18 Dislike
識例就係醫畜
小朋友你眼光窄到
佢話醫畜啫
無話晒全部人喎

不過醫醫相衞者無差
錯 本身就好多醫護係連登仔
所以就係自己支持自己
陰公香港真係
有可能有人靠害特登抆出嚟插落氣管
如果唔係點會插完兩日咳左去氣管
你不代表我
唔該企開少少
pH <5.5 就可以餵
唔怪得成班友喺度盲撐樓上有件醫畜話道歉唔等如錯

平時又拎光環 做錯嘢又唔使落鑊仲要串返啲病人轉頭
好似天氣咁濕
jm9姐你
前排咁啱有事去咗QE 急症室 見到有個訓咗喺床上面嘅阿伯想去廁所(佢大約半個鐘前去咗次) 但老人家好多都周身病痛又忍唔到尿
一急就要去架啦 咁就搵個姑娘幫手話想去多次廁所

然後個姑娘推佢去嘅時候用好閪嘅語氣話:你咁樣我咪好唔得閑?

個阿伯粒聲都冇 所以話人老咗 去唔起私家醫院係幾冇尊嚴 見啲老人家個個床尾都有包尿片 個樣已經老到好恐怖 有啲睇落好似已經死咗咁
再諗到佢哋曾經都好似我咁行得跑得 然後再諗到自己嘅將來…好唏噓…有冇人明…
要細微樣樣驗下,一定有本身罕見病
你先係講得啱個sequence
個個都唔睇字
插完就趕住餵奶諗住話自己有聽/抽到實冇死
冇㗎喇 就咁樣睇上嚟 嗰個姑娘負全責
應該唔會 插完唔睇in situ?
咁點知有冇用
RN?
10/10
究竟double check依樣嘢重存唔存在係香港
謝解答
星期日插完一條新嘅 當日照xray 唔等xray就餵呢下一定係錯 但星期日有xray照嘅話 點解當日發現唔到插錯 xray suppose係睇得最清楚 插錯一定睇到 同埋落錯格應該即刻有反應

要去到星期二先情況轉差 咁係咪即係有機會係中間兩日有其他原因移咗位 唔係星期日嗰個插錯
繁體支那
樓上都有巴打思疑係移咗位
其實唔明咁急餵奶做咩
遲啲餵最多都係pt餓多陣啫係都照埋保障自己先啦⋯
放心跟足程序,抽哂ph實無人要落鑊

你地班layman咪慢慢嬲慢慢屌反正下年照加人工照跳point
都啱嘅 正常feeding都3, 400餵咗兩日 8餐先出事都幾犀利
照X光話冇事一係就睇錯片 一係就真係移咗位
一係就係一開頭插錯加醫生睇錯xray之後幾更啲人求9其照餵
一係就係個病人咳到條喉移左位,最後一手個nurse/tuns求其上咗支奶就算
你都知戰地醫院啲人幾散手gala
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞