伊利沙伯醫院男病人被發現鼻胃喉置入氣管2天 情況危殆

546 回覆
197 Like 18 Dislike
程序既野, 憑感覺咪得囉
咁既然你隻醫畜都話自己份人工原來唔包照顧病人…咁我冇得講..

難怪你班醫畜對所有病人都一視同仁地咁閪
原來護士守則有寫
PR黎唔係點煲大帶風向引入外地手足
佢份人工剩係包佢上連登
廢柴
我就對病人好好嘅對你地班乜都唔識剩係屌嘅人先閪姐
你屙屎緊要過人地條命定點?剩係照顧你一個?

真係唔包嫁,你覺得照顧病人要咁姐,唔係個個都咁諗
條友好hyper由佢啦!現實中咪又係笠聲唔出,比ic指住屌,又唔敢出聲,死死地氣做嘅護士仔嚟
你現實中入筷子比ic指住屌添
其實如果插左落肺 即刻應該已經咳到停唔到
其實你講得好啱👍最好佢拎咁高人工,剩係推阿伯去廁所,唔洗做其他野😂😂
嘩屌 我話佢份人工原來「唔包」照顧病人
比你講到「剩係」推阿伯去廁所 你而家淆亂視聽喎
佢盡本份照顧病人係基本嘢啦 但洗唔洗當眾講埋啲閪嘢令個病人唔好受?不過上面嗰啲行內人都好似覺得冇問題 咁算囉 反正點都唔會改變到人窮冇錢去私院就要喺公院比人閪 現實係咁
班仆街等於工程師話自己唔包計數,飛機師話自己唔包降落,programmer話話自己唔包debug一樣
講得啱,成班一直都係賤種嚟,喺連登留意咗班賤種好耐
佢咪話半個鐘前帶左佢去囉,咁又係「唔包」,又唔計係照顧。你覺得公立醫院一個護士對幾多個病人呀?個個都隔半個鐘去一次廁所,咁正常野邊個做呀
唔夠人就自己屌management,同埋唔好反對引入外地醫護
冇人叫你救緊人或者做緊procedure時 放低手上既野帶人去廁所,但夜晚病房你堆護狗咪大部份時間喺station 傾8婆野
你話加就加?咁你要努力啲屌啦,廢事到時要人帶你去廁所戈時,唔夠人手帶你去啦😁😁
你都預自己係短命種活唔到嗰個年紀,唔怪之把口咁閪
咁真係恭喜你先
不嬲後生入嚟都要做PT嫁啦
1. 你話冇就冇 其實你講咩都得 冇人證實到
2. 冇拍拖唔等於冇性行為

個姑娘冇問題 係你太年輕了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞