伊利沙伯醫院男病人被發現鼻胃喉置入氣管2天 情況危殆

546 回覆
197 Like 18 Dislike
擺到明啦,錯嘅永遠係病人 之前有單醫生非禮病人連登都可以spin 到病人色誘醫生
笑死 簡單啲講就係話自己好專業 你哋班庶民唔識就你死你賤 我累死你係因為我太忙

醫畜係神唔會做錯嘢
唔加人工論呀嗎
都聽過你班醫畜講過N次㗎啦
加完下次又出錯,咪又再嗌加人工囉
醫生:所有醫療事故同態度惡劣都係因為人手不足,做到我哋無停手 

政府:ok,咁我輸入大陸醫生
醫生:咁唔得喎,大陸醫生英文又唔識,到時收紅包先肯做嘢 

政府:ok,咁我輸入英聯邦醫生
醫生:咁唔得喎,英聯邦醫生廣東話又唔識,到時要翻譯先識做嘢

政府:ok,咁我增加學額
醫生:咁唔得喎,多咗人醫生質素會下降,到時產生仲多問題 

政府:ok,咁我醫療分權
醫生:咁唔得喎,藥劑/物理治療/視光師/護士質素參差不齊,到時產生仲多問題 

政府:咁你到底想點?
醫生:加多咗我哋人工,我哋就會突然間夠人手 

政府:ok,咁我加你人工,但你要負責任
醫生:咁唔得喎,我壓力大出錯好正常,而且咩手術都有風險
連登仔:啱啊!病人抵死,家屬無理取鬧博同情
醫生:多謝連登仔護航,我可以hea 做月入百萬un un腳,又唔使驚俾人告
班人渣真係好撚乞人憎
抽胃液 驗ph 值
仲有土炮方式就係用杯水 將條喉擺落水浸 有氣泡出啫係唔啱
現時呼吸機可以check etco2 有etco2 啫係入咗肺
收撚皮啦醫畜
你班人渣永遠都係人渣
擺到明出錯,都仲要講啲人渣說話
無賴至極,全港最無賴嘅行業
我會繼續追擊你呢班人渣
巴打所見樂同
所以我贊成引入大陸醫護解決人手問題
聽聞包紅包就可以打尖同有優先服務
到時只要有錢就有服務

仲有應該立法所有人返工犯錯即時監禁
做錯事就應該有後果你話岩唔岩先
其實班醫護真係好𨶙慘,咁嘅工作環境下只可以講體諒,但不能原諒
整到人危殆,明明係自己出錯,都仲可以大大聲咁覺得自己好高貴,其他人肯定係賤民唔抵得我哋做醫院先笑鳩我哋

巴士司機出錯撞車整死人都要坐監,都識得反省,係你班人渣仲可以掉轉槍頭屌返人轉頭

我淨係睇到你呢班契弟,只係一班讀過書,連基本做人應有嘅道德都冇嘅人渣

你哋成班喺連登圍爐好似好撚勁,其實已經有好多眼睛雪嘅香港人已經睇到你班人渣有幾人渣
唔好話監禁啦 咁高人工做錯嘢咩都唔使上身 試問有邊一個專業有呢個待遇

反正大陸同香港都會醫死人,咁我寧願揀舊平啲嘅屎
強烈建議以後只可以畀醫生插胃喉!
巴士司機出錯撞車整死人都要坐監,工程師計錯數都要坐監,飛機師出錯都要被紀律聆訊,都識得反省,係你班人渣仲可以掉轉槍頭屌返人轉頭

我淨係睇到你呢班契弟,只係一班讀過書,連基本做人應有嘅道德都冇嘅人渣
算啦,已經估到佢哋遲啲會話個病人先天有問題
打水都可以慳返
直接駁喉落奶啦
痴線
睇住班傻鳩好嬲好嬲就好笑
班賤種有事咪又係死死地氣搵醫護
其實如果一開始就錯位落奶落哂個肺到,一早死撚咗啦,講緊一落就幾百ml ,個肺邊有咁大可以頂到兩日咁多餐奶

所以似係後來移咗位
返去慢慢執屎啦,人渣醫畜
我就坐喺Office嘆冷氣
睇住你班人渣醫畜比狗屌
又係呢啲小學雞言論呢個社會冇左任何一個職業都唔得啦,所以得你班醫畜好重要?

唔好睇得自己咁高,遲啲大把同胞取代你哋
公立好撚實習生,啲醫生護士都好後生,真係唔敢亂去
老人家大部分都係
就算唔識咳,差極都會有面紅 眼神痛苦 呼吸困難既樣

平時幫infirmary啲好ill既case換胃喉 錯咗位佢地都會有以上反應
連登仔話睇牙都返支那
咁有咩所謂?
我又唔係做醫護做乜鳩
見你條賤種好嬲好好笑姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞