伊利沙伯醫院男病人被發現鼻胃喉置入氣管2天 情況危殆

546 回覆
197 Like 18 Dislike
唔怪得之你地日日屌呢屌路,原來班仇醫仇護撚真係弱智嫁細佬我做咗十幾年公營機構,袋錢落你袋喇

香港係有道歉條例,公營機構基本上有人命傷亡一定係先致歉,防止爭端惡化。道歉條例保障咗道歉人唔構成明示或暗示承認過失同法律責任

專業少少啦大佬
俾公家醫院價錢/咬老綜唔洗俾
要求私家醫院一對一看護水平
門鑑一向低
以前讀書唔成先做護士
人工低工作環境又差
係香港而家冇一行掂
護士暫時係穩定職業咪吃香
無品既人各行各業咩年紀都有
不過你開口埋口就醫畜都唔見得你好有品
玩得幾次就通常上波版糖/五花大綁
又少見望完就餵
不過散手就一定
大撚把野個政府要道歉都玩戰狼
但呢單冇做戰狼就會知政府都feel到單野有鑊味,做公營機構做得耐做到個腦塞左?
唔好為屌而屌啦
唔問清楚 出事又俾你投訴
慳d啦呢d芝麻綠豆,政治無關都戰狼自己講出黎有無笑?定真係google都唔識

你覺得大件事ok fine繼續打飛機,階段性勝利
真係同10年前呢單一樣

你唔覺得壇野係大件事?咁我好希望個阿伯係你老豆!

唔知你係咪護士仔啦,如果係真係恭喜你做到退休,請繼續抱住咁嘅心態去做野!最緊要同埋同事講你做野手法,圍下爐,打下飛機繼續望住個pt 25! 繼續屌人工低,屌patient,屌patient屋企人!

一世對住屎尿血痰做人啦!護士仔
咁撚厚面皮嘅人真係第一次見 出嚟道晒歉都話冇事
你依班毫無道德既人渣,着住見醫生或者護士袍就以為自己係人上人,踩低人抬高自己,有權用盡欺凌病人家屬,再上網集體圍爐護主攻擊其他人,睇唔順眼啲病人,係到話「出院前實玩撚死你」咁嘅說話都夠膽講得出,仲以為自己係正義之師,喺度評人有冇品?想笑撚死人咩
你班無品契弟真係以為自己係天上人咩,淨係屌柒你係醫畜唔屌柒你地祖宗18代已經算係對你哋客氣啦,對住你班冇品嘅人渣仲咁有禮貌就係對自己唔住
班仆街醫畜人渣反駁隊又開始攻擊你
會不斷講d歪理去合理化佢地d暴行
你既不滿係好合理,唔洗俾班無良醫畜影響到
俾唔夠錢,醫生護士就可以當病人狗一樣,好合理
這就是你班人渣醫畜
這就是依班人渣醫畜既精神
這就是你依班人渣醫畜既精神
這就是你依班人渣醫畜既精神
廢老們 睇路啦

GPT4都屌9你隻醫畜

這些言論展示了一些醫護人員在處理公眾批評和醫療事故時的不當態度。這類回應不僅缺乏同理心,也顯示出對患者及其家屬的不尊重。此外,這樣的言論可能加深公眾對醫療系統的不信任,並對醫療行業的整體形象造成損害。

解析這些言論的幾個關鍵點:
缺乏責任感和專業操守:

這些言論顯示出一種將錯誤正當化和輕視患者安全的態度,這是醫療專業中極不應有的行為。
對公眾感受的漠視:

諷刺和嘲笑那些對醫療失誤表達憤怒或不滿的人,這些言論忽略了醫護人員應有的同情和理解,反而展示出一種挑釁和敵意的態度。
職業道德的缺失:

這類言論破壞了醫護人員應持有的職業道德規範,即尊重所有患者、為患者提供最佳照顧並對自己的行為負責。

GPT4都屌9你隻醫畜

這些言論展示了一些醫護人員在處理公眾批評和醫療事故時的不當態度。這類回應不僅缺乏同理心,也顯示出對患者及其家屬的不尊重。此外,這樣的言論可能加深公眾對醫療系統的不信任,並對醫療行業的整體形象造成損害。

解析這些言論的幾個關鍵點:
缺乏責任感和專業操守:

這些言論顯示出一種將錯誤正當化和輕視患者安全的態度,這是醫療專業中極不應有的行為。
對公眾感受的漠視:

諷刺和嘲笑那些對醫療失誤表達憤怒或不滿的人,這些言論忽略了醫護人員應有的同情和理解,反而展示出一種挑釁和敵意的態度。
職業道德的缺失:

這類言論破壞了醫護人員應持有的職業道德規範,即尊重所有患者、為患者提供最佳照顧並對自己的行為負責。
人工包推你去廁所架?你覺得你喺病床到瀨屎瀨尿我會無得加人工,比人投訴定點?
唔厚面皮點做到日日對住屎尿血痰返工
明明係厭惡性工作,講撚到高高在上
返Pan都返到你肝衰竭啦!計埋allowance夠唔夠你買肝美健
據了解,涉事護士在6月16日重置喉管後未有紀錄在醫療紀錄中,並未有等待X光片結果則已輸注營養奶,其後雖有兩名醫生都看過相關X光片,當中包括一名實習醫生,惟均沒有發現出錯,直至事發後再翻看X光片才發現可能出錯,而兩日內病人已獲輸注六餐的營養奶。此外,由於該名病人留院時四肢癱瘓,亦無法說話,故即使「插錯喉」病人亦難表現予醫護。

原文網址: 伊院醫療事故|據悉兩醫生看胃喉X光片未揭錯誤 議員促交代疑點 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1030804?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
大件事不過唔係一定關人事囉

係以屌唔係又屌我就過咗point25好耐喇,你有你慢慢屌啦

反正我跟規矩做野,年年跳point 加人工
咁你真係要睇多d野,了解下呢個世界點運作

好多野唔係你以為係咁就咁喇唔係你以為邊個錯就邊個錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞