伊利沙伯醫院男病人被發現鼻胃喉置入氣管2天 情況危殆

546 回覆
197 Like 18 Dislike
認同
鳩估星期日後曾經咳過出嚟
又未甩晒
有護士順手插返落去照餵
有理由相信連排板都無寫
不過移位之後冇理由pH check唔出 所以點都似係human error了
佢唔call醫生你先驚啦下話
都見過新插條rt會攞隻手㩒個胃嘅位置,再打氣落去feel到有震動就cfm啱位
呢啲我都係唔敢搏
2020年 加油醫護
2024年 cheap labour
連登仔成日話醫護又加人工又加人工,
工作同薪酬最唔合比例果班精英加又唔講?
加得果dd 咁大把, 咁成班連登仔又唔黎做?
講真加一個double 就解決到問題喇
私院果d 都仆番公立做啦
你加唔加到咁多?
前世做錯事先會揀依份垃圾工
可以,但新聞處話broncho 見到成條落左肺喎師兄
見過啲有潔癖嘅姑娘會咁做
一定要抽到ph先得,唔抽到同聽唔到聲cfm一律要插到啱位先走,再唔得先sd去a&e 插
咁樣諗make sense 好多
起碼加到一億醫護係神呢個價位差唔多
RIP
被人捉到聽聲就準備釘牌
我都係
負皮嗰班根本成班本身都係醫畜

仲次次班醫畜都係上連登屌返家屬轉頭
全港唯一做錯嘢,仲可以大大聲理直氣壯咁屌返人嘅行業
仲可以好串咁上連登屌返人轉頭
收撚皮啦醫畜
你班人渣永遠都係人渣
擺到明出錯,都仲要講啲人渣說話
無賴至極,全港最無賴嘅行業
收撚皮啦醫畜
你班人渣永遠都係人渣
收撚皮啦醫畜
你班人渣永遠都係人渣
我都係
讀成4,5年書用納稅人錢4,5年應該咩都學識晒
世界上應該都係得幾千至幾萬種病咁都識唔晒分唔清
點出黎醫人
仲有話明叫醫生仲有一啖氣都應該識醫返生個病人啦

我讀書唔多但做文書做過2,3年都上晒手
平時最多錯下grammar唔記得印份文件 會計book keeping入小兩粒數姐未試過搞出人命
啲醫護成日新聞唔記得幫人換片餵奶派藥又唔double check會搞出人命㗎
成班契弟人渣醫畜又開始喺度護主
其實班醫畜係咪請咗一班打手,一出事就成班一齊入嚟護主,洗太平地
班人渣醫畜都唔知係咪俾咗錢啲PR做打手
次次一有醫療事故,一定有依班契弟人渣入嚟洗太平地
話你班人渣醫畜仲衰過黑社會真係無錯
你依個留言已經話俾人聽你班人渣有幾人渣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞