冷氣討論 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
咁奇怪,叫代理check 機,可能壞,好多人投訴過包括馬拉大金.
叫左咪買. 一般貨式
你俾CYS強烈你買大金?
部機保養好似過左
印象中用左先3年
如果搵返大金check係咪好貴?
定係出邊搵人睇算
同埋大金上嚟check機好似唔包開玻璃,麻L煩
記得,舊機. 買過部啦,換室外電子板好似. 你太迷信大金
無搵過
個陣咁岩新屋入伙
千揀萬揀之下揀咗大金
諗住係好野,點知屎黎
你都講過又話臭. 換部25zs
定你迷信?
用漂白水洗過依家無咁臭
但就係遇著依家壓縮機個問題
佢又唔係唔識制冷
係佢行行吓自己停,跟住隔幾分鐘先再開返
變左定頻機咁
所以先想知變頻機行吓停下呢樣嘢係咪正常
呢度有冇得傾埋洗冷氣

呢排我屋企廳部 分體式冷氣 一開機就跌啲黑色一點點落黎 諗緊係咪入面好污糟先會咁 部冷氣都用左十年以上 但係都有一直洗隔塵網

上網睇話要深層洗乾淨就要搵洗冷氣嘅公司搞 有冇Ching試過有相關經驗 搵邊間洗好 公價係幾多 一洗係咪一次過洗埋房入面部冷氣會抵啲會唔會好大工程e.g. 搭棚

求解答
其實你係又問. 咁你自己都答咗話你之前冇. 你而家係唔甘心
洗機信興要揀佢蒸洗. 普通洗唔得
緊係唔甘心啦
部機先3年左右
當初買埋裝埋洗左成8千銀架
好似人工加電子板4千
你之前有冇用過噴泡洗機. 非水刀式要過水. 頭po 已講.
係用稀釋漂白水洗過咋
唔係喎
醒起有 試過一次
無過水……
咁應該真壞.
咁你過曬清水先講. 宜家50/50.
你開大風啲風窒吓窒吓,有風塞聲即洗塞左.
應該都裝唔到420
如果珍寶同開利都麻麻地可能揀番淨冷算
想問樂聲、樂信、珍寶、開利邊個牌子比較好
Srk35zsxh
想問下 依幾日部機時凍時唔凍,唔知係咪就打柴
開high cool,10度 係好似平時咁大風,但吹出黎D風時凍時唔凍,好飄忽。用咗水刀式洗機噴劑冼左次,無吔用。有無咩辨法自己check下 係咪就打柴?定搵返代理洗左機再決定?唐樓冼一次都特別貴
另外如果2匹半機有咩耐用mode? 對街多塵,同埋唐樓上面滴水滴到完全無王管。
Mode Panasonic 純冷窗口機 2匹半 ,地方5-600尺 ,
4年機齢 平均開12hrs ,一星期6日
Cool 過水, low cool , 相.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞