冷氣討論 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
如果真無35zsxh 咪35/50zsh

無和記行50zsxh 去白河馬60zsxh 或任何63zr
BBE呢?
初初以為小問題,自己用remote control check咗報error code俾客服叫佢帶控制版上嚟,結果未見官先收500上門檢查費,cfu上嚟都係用remote control check error code同我自己check出同一樣嘅code,cfu話公司唔俾帶parts上門10分鐘左右就收錢走人!第二日工程部第一份報價先換室內機電子版,零件+人工差唔多3000,見都俾咗伍舊水咪照整囉,上嚟試過換室內機電子版都係整唔好,死死氣氣話估係室外機電子版問題,先再出份痴鳩線天價報價單搞到我著燈決定唔再屌佢!

呢啲咁正嘅shopping experience值得同想買呢個牌子嘅潛在客戶分享下
我個陣部FTHM裝完已經有問題
大金啲code 未必對
P平好多
新版由格力變美的OEM,自己睇餸食飯。
整唔好都仲敢收錢?
永久blacklist大金
但聽講信興郁啲就要人搭棚先肯做,有人話裝機都唔使搭棚但信興師傳要佢搭棚先肯整。

仲有佢個續保乜柒都唔包
https://youtu.be/rTVKhSlYX28?si=98RuvS1qh3s4J507
房用 3/4匹 變頻冷暖窗口機 有wifi 要夠靜
想問有冇邊款推薦
窗口變頻冷暖有wifi,你已經無其他選擇,得樂聲HZ70AA
想問下4分3匹房用,變頻,淨冷,格力,開利,樂信邊款好?
想問吓一開部冷氣有啲臭味可以點搞,開左陣就會散
兩部都係裝左半年左右
咩臭 咩機
第一次師傅上門10分鐘用遙控器 check error code 收500
第二次師傅上門30分鐘更換室內機電子版仲係唔得就冇收任何費用

佢換室外機份報價真係痴痴地

OUTDOOR MODEL:
Dismantle & Restore Window Glass 拆除及還原玻璃
HKD 2520.00

RA UNIT (EL COMPO ASSY)
HKD 2590.00
Labour Fee
HKD 1050.00
Relocate & Restore Outdoor Unit 移機及還原
HKD 3500.00

移機及還原+拆除及還原玻璃真係服Q咗佢,我搵人搭棚等師傅可以出去外面換電子版仲平啲啦,但我估呢間嘢可能又要客戶買份天王級保險先肯出去做嘢。

最後決定換部新機都費事屌佢!
就係換咗乜機
如果部機無熄機自動吹乾功能就試吓每次熄機前開至少半個鐘fan mode。
三菱電機淨冷,起碼包兩年保養先
我聽到報價第一時間都係諗換機算
大金d售後on79
表面上無不計外觀
D喉咁樣打蛇餅都可以?
都係問下
決心換走佢
黎緊裝新機想問d喉點走係最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞