冷氣討論 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
50zs
50zsh/50zsxh
多謝巴打你,原來要上到兩匹
最少細二匹如50zsh
多口問句學下野,同三菱電機同級比你覺得兩邊有咩好有咩唔好追左陣post你之前好似講過制冷就電機,抽濕就重工
你講唔臭
https://www.builtinpro.hk/srk50zsxh-s

人哋50zsxh 20 June 2024
屋企向北 面山
主人房約100呎,廳約180呎
想換兩部窗口式變頻
想請教換幾多匹,有咩牌子推薦
重點夠靜

見P記有隻CW-HU70AA
有wifi

師兄點睇
100尺要一匹,180尺要兩匹。
有錢就HU90AA加HU180AA。
Prelim

匹半
二匹半
見多人屌P記易壞好嘈
俾佢個Wifi吸引咗 但budget有限
100呎應該會買3/4匹 180呎就一匹算
Wifi係唔係花臣野 可有可無?

如果唔要wifi, 講襟用慳電夠靜
日立,P記定其他牌子襟玩啲?
黎緊想裝部 1拖2,
做左陣Research, 三0電機 MXZ2D53VA2 應該無伏?
睇緊邊間買, 見有ching 講協興, 應該都係無伏?
好驚d cfu 手工差
爬過下文, 如果200尺地方, 想買變頻冷暖分體細機, 係唔係2匹機都夠用?
型號就 重工SRK53MWKH1 或者 電機MS-GS18VF 較好?
Thanks.
180尺廳一匹驚你後悔,最少都匹半啦
房你唔使好凍3/4都勉强,廳一匹真係太細
唔要wifi咪樂信版RC-HU70A、RC-HU120A
要乾爽多功能重工,要簡單易洗慳電電機。
兩匹電機慳電過重工好多而且係大室內機,一匹同匹半就重工慳電啲。
睇左咁多部, 終於搵到部心水

巴打覺得 RC-S7HR 點?

呢部性價比幾好
買樂信只會買樂聲孖生兄弟機,買美的格力嘅貼牌機不如買返原廠出品啦
都未必,睇價睇功能睇代理質素.
我意思係樂信嗰啲美的格力貼牌機本身係過期貨無賣點,除非真係好信任信興售後
東芝好過美的我都會信嘅,珍寶富士電機比格力起碼贏個出風口先
佢可能唔要Wi-Fi , uv . 平就得.
窗口美的系我揀美的(APP), 無app 就平既牌子,長保開利.
請問傳統室外機2匹50zsxh,長壽D?
定係420 MS-GS18VF, SRK53MWKH1長壽D?
標準答案:裝到傳統首選傳統,除非有特殊需求或者價錢問題。
謝謝回覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞