冷氣討論 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
搭單問廁所點樣先可以同時裝到天花抽氣扇同天花浴室寶
想問下大佬自動清洗或者除濕係咪必要?因為聽落好似幾pro咁,cp值好似高d咁,但見到推嘅牌子冇呢d功能
定係大佬有更好嘅推薦?2匹變頻+筆直7千內

依家睇中 開利42KME018VS 同泰國機東芝 RAS-18J2KCV-HK
google冇cm,係咪太過冷門
J2kv not kcv
請教! 現在使用2匹大金FTHM50RAV1N冷氣裝喺幅牆,
吹向對面牆相距2米,
冷氣平時開22度,
但有時會凍吓又唔凍,
但開"智慧眼探測"功能,就連續出凍風,
暫停唔凍關唔關兩幅牆距離太近事?
我剛剛買咗電機過幾日裝機,等得裝好試幾日再分享
重工420淨冷係cut cost版,要買重工420⼀定係買R410A冷暖。
已約多次代理來搞
智慧眼唔關事. Usually off. Try quiet lower cool lower temp
想問下 1拖2
一房一廳 大約70+100尺
向東
要用咩匹數?
同埋有冇邊款推介?
冷暖重工
最少一匹+匹半
如果唔開"智慧眼探測", 調到20度都係忽冷忽淨風
會唔會sensor或其他問題? 裝嘅位置問題?
I said low cool/quiet mode.
有冇自己洗過機
相(室內/coil/ 風扇(停機)
4年機,一買番嚟已經係咁,
俾中原check過話正常,
冇low cool/quiet mode選擇
未洗過機
點會冇low fan /quiet mode
如同佢係停左壓縮機定弱左?
弱左你feel 到段數不夠.
巴打想問下一匹分體淨冷,70-80呎房揀冷氣牌子係咪都呢個排法
420定傳統?
應該420,岩岩GOOGLE完先知係乜意思
因為岩岩冷氣壞左,都成六年前窗口機,追完POST大金好似麻麻
但對呢方面真係唔多熟所以請教下巴打們
淨冷420如果對功能無要求只要易洗就電機,要多功能就和記行重工,但淨冷420重工係cut cost版,我就覺得差少少買返冷暖好過,又慳電又夠凍。
想請問吓如果冷氣用緊中途熄機 即係直接用20A開關掣嚟開關 會唔會好易壞?
Tkt巴有無好介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞