冷氣討論 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
雪種喉咀加遮罩長度,即係871mm再預多少少落手做嘢嘅位同側邊回風位,至少都要多過900mm。
貼牌機嚟
姐係而家買P記定頻窗口要預咗要換電容?
巴打想問srk50zsxh同srk50zsh有乜分別?
見個價差2000
其實幾難得誠哥sale屎唔sale返自家品牌
至於飛哥,我剩係諗起佢跌落坑渠
首先睇你個窗係咪裝唔落正常size 1.5匹
因為正常size效能好啲

真係裝唔落嘅話就參考 #370
因為全部一匹size嘅1.5匹都係美的代工 按自己需求揀brand

冷氣討論 (13)
https://lih.kg/CtjOxhX
#370 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
見過有客想買東芝窗口
跟住個sales好誠實咁話係美的代工
倒不如買都係美的代工嘅豐澤牌 又平啲
租客投訴冷氣唔夠凍,原本係兩房但裝修後將兩間房打通做一間,安左部一匹窗口機。

諗緊安多一部一匹窗口機俾佢,定換部匹半俾佢?應該安多部簡單啲,反正本身都多一個冷氣機位。俾租客粗用係咪開利已經夠?
匹半啦
美的就係渣啲?
唔係咁嘅意思
但係咁多美的嘅貼牌機
Philco有咩優勢 又唔係特別平
新款先係美的,舊版係格力。
美的有冇推介,140呎廳用,淨係要app
想問下一匹同兩匹冷暖分體有咩介紹?

電器鋪介紹電機MSZ-YK09VA-H1,$5000。我見佢仲平過重工同東芝,有無咩問題?唔該晒!
肚腩巴 or TKT巴
想問下
Msz GS18
係咪都係用2分3分銅喉
我睇Catalog GS系列係 清一色2分 /3分
因為係我備料關係
幫我裝機個師傅鬧唔岩size
想了解下
你個窗裝唔裝到正常size匹半窗口先
裝到唔好諗美的系啦
你有冇能力鬧番個所謂唔知邊度出黎師傅?
性能機
除咗十年前嘅款同無咁慳電論功能差唔多吊打同價位其他牌子。
我個case可能有啲唔同,樓上鹹水喉漏水攪到我部室外機生銹,師傅話一拆就散無謂整
咁你一係claim樓上兼叫佢搞返好條鹹水喉一係換位裝機
TCL分體我見有冷暖加wifi 平過哂其他牌子 有無伏
LG窗口變頻岩唔岩無窗台用 都驚嘈
無窗台 窗口最靜咩牌子好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞