冷氣討論 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
你部日立有凍過咩,仲洗
日垃
最仆街就係時前晚凍返少少咁, 好似仲未死得晒
如果你之前有冇用過泡自己洗機,無似漏種,有就沖水再試
有用3M泡泡洗過機
其實呢d一睇說明書/catalogue就有嘅資料
個師傅都可以錯
你應該擔心埋佢裝機嘅質素
咁部GS18前機出果兩條喉 一條8mm 一條12mm
正常望住條喉覺得係用34分都合理既
咁就先用大量水沖乾淨. 沖到風量正常
Call sole agent reconfirm
唔記得問你係洗完之後咁,定出事後洗?
不過日立機正常都會建議扔.
上一次洗應該係6月頭
突然間有一晚閪咗, 開咗冷氣1個幾鐘都好熱
咪去睇下, 結果就發現隔塵網後面幅散熱片結冰(1匹機, 大概2/3面都結冰)
之後第2日有用3M洗過一次, 當晚都有結冰, 但範圍冇咁大
咁應該扔咗得漏種
想問問
2匹窗口同1匹窗口機, 要有搖控
淨冷+靜機
Panasonic 樂聲 2匹 Inverter LITE R32 變頻式淨冷窗口式冷氣機SU系列 CW-SU180AA
呢部係咪幾好
或者有冇其他推介
thanks
如果2部1匹想一拖二有咩好介紹?
諗緊慳唔慳多少少位
Same 重工
有位裝就唔好一拖二啦。
就算無唔夠位都盡量寧願兩部420好過一拖二。
thanks. 應該大致上跟呢個組合
房裝到傳統機又唔使wifi可以搵埋SRK25ZSH或SRK25ZSXH。
如果2部1匹想一拖二有咩好介紹?
諗緊慳唔慳多少少位
有位裝就唔好一拖二啦。
就算唔夠位都盡量寧願兩部420好過一拖二。
一拖二有冇推介
冷暖重工
3/4匹窗口機我見格力都唔平🤣🤣,性價比之選係邊隻,有冇推薦?
另外,裝機啲咩避震膠,鋁架係咪無太大切要?反正我都有窗台
Whirlpool/Tosot
都係格力代工 Tosot直頭係格力子品牌
唔係
淨係安裝加回收舊機都550,冇特登加水盤嗰啲
小涼伴係勁易壞 幾年玩完

你有窗台位

幾年後換分體或窗口分體啦

包你無後悔

依家得個嘈字
琴日打比三菱問,問題解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞