冷氣討論 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike

秀茂坪和諧式
揀time zone無HK同Beijing。
可以問吓係咪真係有:
https://hkele.com.hk/WF-RAC
如果要淨冷 內置有wifi係咪得重工SRK35MWKHC1 或者樂聲?
仲有冇其他選擇?
本身想係大埔買 但好似冇重工呢款
+8 time zone Singapore, Manila, Perth
本身想係大鋪買
你想唔易臭又有wifi咪⼀步到位樂聲CS-Z12ZKA,反正你窗口機都睇緊樂聲。
重工淨冷420係cut cost版食電過冷暖版。
豐澤張毛記 和記行貨
百老滙蘇寧 白河馬貨
請問和記行貨同白河馬貨有咩分別?我見srk50zsxh-s 部分寫保養3年,亦有部份寫保養一年,另外想〇問下yoho又係邊間代理?謝謝
https://www.wokeehong-mhi.com.hk

咩叫Yoho 係邊間代理

邊間代理睇型號除63/71zrh
Yoho 二個代理嘅三菱重工都有入
好似和記行貨先有wifi?
其他係咪冇分別?
如果淨計少臭

冷暖泰國重工 allergen clean 制冷水冲coil 加熱乾燥殺菌
淨冷東芝 疏coil plus magic coil coating plus 吹風乾燥
而家裝R32分體係唔係好多師傅都唔會抽真空直接啤氣就算
搞唔掂, 開到最大都熱到出汗, 懷疑係裝機問題
唔夠半匹都無理由熱到咁
P機 btu x 0.0088= sqft 先叫做ok.
都未計西斜樓底同裝左邊衰弱等其他因素
我個廳係around 150sqft
CW-SU180AA既Btu/h係17,100
根據你既formula計都係150
你之前唔係話廳200幾呎左右咩
你定死風葉吹右邊. 如果室外高過43 會減速.
計埋走廊位就200左右
岩岩睇左淨客飯廳就150
同呢個積一樣
https://orientaldaily.on.cc/cnt/finance/20180526/mobile/odn-20180526-0526_00205_002.html
咁即係200. 你買樓有冇可以叫佢唔好收個走廊錢
杏花
唔明我而家較auto swing
定翼向前我都試過, 一樣好熱
溫度計放風口吹咗一個鐘係20度, 但我較16
有冇測埋入風溫度先
咁室外可能過熱過43度. 減左速. 如有真無法Carousell. 分體please
未呀,今晚返去check埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞