冷氣討論 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我想買變頻淨冷,呢部得唔得定係平500買格力算
https://drive.google.com/file/d/11WzcDpS8niJvADh_HSI2Rws1DZXzrtKr/view
補返影片 原來電話錄聽返都幾大聲
今次一樣都係熄機等一陣, 再開返無耐又有返但唔理佢一段時間又無咗聲
想知呢啲情況搵人整應該點形容 除咗俾條片佢睇之外
事關你以前叫我拆個濕度感應器都都唔敢自已拆
係排水管入風聲,你開左抽氣?
420又好似得
冷暖1.5匹係咪揀番大金樂聲比較好?
你意思係廁所既抽氣扇? 咁遠都有影響? 下次我再留意
我日常既流程大致係咁 開機(制冷模式)->熄機(自動清洗模式2小時風機)
->除過敏原模式1.5小時->開機loop
另外部25zsxh都係一樣咁用
重工 > 電機 > 樂聲 > 窗分 > 大金
個廳差唔多200呎 係咪2匹比較好
同埋想知去邊度買/搵師傅裝好
第一次搞咩都唔識
冷暖係咪要揀番srk53mwkh1
開抽氣會有. 負壓變空氣由排水管進入.
Ok your step for odour removal. 咁有冇臭過?
呢個方法已經係暫時較好既除臭功能.
最好啦,除非你本身怕凍。
兩匹其實和記行版只係多個wifi,睇你有無需要,不過街價差唔多無理由唔要埋。
咁我留意下抽氣扇盡量記得熄咗佢睇下會唔會好啲
直到而家為止暫時未有變臭過 可能要再用耐啲先知
我都係上年9-10月左右裝機 一年都未夠應該無咁快變臭掛
差的話幾日已經有臭. 你keep 住個step.
裝機師傅一般係咪全包有無咩要留意
我係換機 本身有部窗分壞左
裝機注意事項睇返頭post有
全唔全包呢啲嘢任佢講啫,佢開個價包晒頭post提到嘅嘢你又接受到個價咪得囉。
正常就係譚仔式消費,但好多嘢又係一定要做嘅。
如果你要兩匹只要求簡單有冷氣有暖氣易洗唔使其他花巧合功能就電機MSZ-GS18VF,兩匹佢慳電過重工。
匹半重工SRK35MWKH1
兩匹電機MSZ-GS18VF
唔該哂你呀
可以分享埋點揀鋪頭?
連鎖果d貴好多
我都係喺價錢網度揀,舖嘅嘢反而唔⼀定要好出名,反正部機都係搵代理拎貨無乜嘢可以出你蠱惑,最好有實體門市啦起碼你搵得到佢,係裝機如果你無相熟師傅要幫襯埋間舖就要去睇吓啲留言評價有無人投訴。
裝機大部份都係外判,所以大舖細舖都係撞手神,大舖只係買埋售後叫做有人跟有門市搵返佢哋唔驚佢走佬。如果要比較專業嘅師傅可以搵返冷氣工程公司嗰啲,之前呢度啲巴打都有提過。
好詳細 唔該哂你呀
420 1匹淨冷冷氣見重工SRK25MHIPC1 同電機GS09VF。大家會推邊部?
我試了一晚拆機殼開機一樣有聲音

一時大聲一時細聲

我發現聲音好大機會係個接水盤發出

壓個水盤有同樣聲音
我意思咪話機壓到,唔係只是個外殼. 所以係全拆及壓好銅管.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞