[2:0]2023-24 NBA季後賽討論區 (65)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
之前吹到話同佢對位既人命中率下跌唔知幾多%
又話佢防守好左好多無咁易比人打點
睇對位命中下降去assess 守波效率既話
我占今季攻防一體😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
你要首先成功對位先會會累積有效對位
一來真係廢,二來要留力進攻
雙腳受傷,已經被比Westbrook, Dort打功夫噉打,第一場比horford陰左下,肺都挫傷埋,pre-game包到木乃伊噉
面對Celtics得佢可以單打下,Kyrie隱形,要佢半場20分,呢場佢係真攰

其實今個季後賽防得唔錯,awfull coaching有好多film breakdown,但小牛Defensive Scheme對Celtics效果普通
https://www.youtube.com/watch?v=HofUQhnToWM
事實證明單天保志尊係唔撚夠team basketball 打得你打到曉飛有撚用咩
師兄公道
其實入大城市好多都無好下場 係塞咁有心養兩個探花
Expectation問題
根本無人預Jayson 好clutch
正如唔通有人預Giannis做last shot咩
係呀 正如冇人預pj去carry牛
調番轉差唔多
唔係譚有料肯配合球隊
9成9晨早就俾gm賣撚左出去
it單野之後
唔覺得呢隊波有人情味
下 irving又唔計?
連登球王打得柒=睇唔到=唔計
IT自己唔要份肥約
要追頂薪先收貨
咁冇計啦又矮又多傷年紀又唔細
實開佢刀
點解啲人咁鍾意將重點放曬去防守度。其實我係咪去咗平行時空…….明明問題出喺進攻,但個個話防守問題,我再睇返呢兩場其實塞軍得100分出頭……已經低過之前季後賽平均分。與其曬咁多時間去睇luka防守問題點解唔花時間去睇下irving 進攻問題以至lively嘅防守位置感問題。
明明咁大個缺口
木狼就係唔攻don77
我都諗唔明
塞五個都可以落波單打
就算Holiday做主key波再鳩都有一定能力
狼你搵Reid gobert towns呢啲?

同埋牛仔個問題係佢哋防守體系一直都拆唔掂走位配合做得好嘅球隊
22年打勇士已經係咁樣,打爆太陽但一對住勇士就完全守唔住
點同 塞5 out 一補就空位3分
木狼要唔用gobear先有空間
同埋塞無限換防 luka打邊個都唔好打 基本上球球都係夾硬單打
irving又唔生性 進攻端體力超大 仲要有傷 怪佢冇防守做咩丫...
又要去番騎占時
Love 同榮算唔算核
老年oneal 算唔算核
大z 算唔算核😂😂😂
今日地球聯合軍再豬典算
一定唔可以比菜贏
利申中立球迷就係唔想菜贏
認同
Luka 係守得麻麻, 但隊友幫到手, 限制到塞得分
反而進攻真係打唔到form
係咪要擲吓骰仔
或者做d 攻勢俾kleber
green 同Exum 好似打唔返起
我真係唔明,tatum 做好駛所有野,係fg 7 就比人屌到仆街,而luka 就淨係做好進攻,防守就7都仆街,又多to, 又唔卡位,佢就唔駛比人屌大家都係top 5 點解可以完全用兩個標準對待
exum其實要出多d
kleber係傷到射唔到就唔好出啦
又落唔到波打又射唔到
擺係3分線=比多個人塞補位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞