[2:0]2023-24 NBA季後賽討論區 (65)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
宜家咪就係話進攻防守端拉返均2個唔差得多囉,你就話一個step up一個step down
要講防守 假期同白做得仲好過痰
定你想講痰已經轉咗型做role player
我覺得防守都算 但咁多to真係搞唔掂
淨係打一邊波都叫step up
依個歷史上得一個球員可以2348 持球大核打法攻防兩端都交出頂級表現( FOJ )

係依個moment 仲抽Luke 無防守個d人 會唔會太harsh

季初同你講獨撚入到final 都無人信啦下話
Expectation問題
根本無人預luka守到波
正如唔通有人預curry做防守大鎖咩
認同
其實JT = batum 料
衰過kevin martin
打完咪冇人講囉 唔通下季先講咩
用two way standard黎討論 呢個series兩個都未夠班 但呢到風向淨係屌一個 屌另一個就非戰之罪 太harsh
Luka 都未夠班? 你all time 純實力搵到廿個勁過佢?
又話要頂級攻防呀嘛 要去到占士level 你覺得夠?
大把2way player all star 但實力比唔上無防既luka , curry , Jokic
又係你自己搵個攻防頂級黎同Luka比 一比又講返Luka進攻好勁
一直都係講持球大核2way player 仲要2348 史上得FOJ一個
直接一句迷Luk反Tatum咪算 講咁多
咁咪話兩個都未夠占嗰班 你又要人搵20條友出黎
反痰多過迷luka
成個nba都係 唔止呢度
你叫譚單防Luka Kyrie, Mazulla不知幾想,上場已經幾球守死,咁你叫假期同白守Gafford+Lively? 塞2 backcourt係守得好好但你係咪太低估譚單防
你錯曬錯點,Curry Jokic係防守唔勁但唔會hea到球球比人一步過,Luka係垃圾到做黑點比對面5個全部抽出嚟打,唔好黏埋Curry Jokic到啦,完全唔同Lv.
上面個tweet段片你係NBA Top 50s會搵到1個係咁守?速食時代球迷究竟認清防守都係實力未
有睇波都屌爆譚 咁睇stats睇下有冇得吹奏囉
Luka
G1 ORtg 97 DRtg 112 GmSc 16.7 BPM 7.7
G2 ORtg 106 DRtg 102 GmSc 27.1 BPM 16.5

G1 ORtg 85 DRtg 100 GmSc 8.7 BPM -4
G2 ORtg 92 DRtg 108 GmSc 13.3 BPM -2.1

都係廢到on9咁都有得拎Luka出黎擋
算啦反正變左綠葉球員唔講咁多了
睇對位命中率啦,拎幾個play 黎睇,Mutombo 都變big baby 啦
屌爆個位喺?
可睇返即討post研究thanks

綠葉形巨星可能新招黎
要搵班youtube懂球帝出片吹奏依兩場先得
不過譚帝 其實都無野好屌

為冠軍佢都犧牲左好多

以佢天賦黎講佢都做到盡

我純粹唔抵得佢條命生得好
第二戰都叫交左場playoff career high助 未到屌爆掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞