[2:0]2023-24 NBA季後賽討論區 (65)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
有 大家早啲放暑假抖
溜馬係最後關頭手軟姐
有兩三場 前3節睇得幾舒服
下場又無驊哥
無驊哥聽英文好過
聽慣左樺哥鳩up
今日有d唔慣
驊*
溜馬打快又唔會贏小牛
我細個就聽驊哥數據西大
林奕匡老婆
final 如果係牛仔對溜馬 應該牛會4-0
Carlisle 進攻係有一手快速運𨍭搵弱點打
已經regular/playoffs都證明到仲要比人睇低
咁撚慘
牛區都有人爆閘仲有係湧區出現嘅交易大師都入埋去玩
你真係周圍去
難講,牛會上風但唔會掃溜.
一開始都估到tj 打塞仲勁過榮叔. 睇騎覺得garland 廢,點知榮叔頭2場仲廢.
估唔到
溜season雙殺牛兼2場都大炒喎
而且2場都係trade deadline後打喎
我一直都覺牛仔最大機會換到得見頂
Nembhard對住假期同白都打出場均21分7.8助攻加54%命中
佢地推到個節奏好撚快
睇返G2 replay
牛仔個Game plan 都冇得點大變
進攻方面: 依靠都係Luka 爆分
應對Boston All switch: 做多左double screen 去幫Luka施展magic (搵時間打switch 漏洞)
對付Boston KP Drop: Weak side 2man game (Luka 3point或者pnp wing 3)

防守方面: 知道要收埋Luka回復體力, Q2-3用 2-3 zone def去收埋Luka
但Boston 調整得快 Dunker spot weakness (打慣heat 既zone def), 幫唔到太多
之後變返man man, Boston 又捉Luka/Irving 出黎打,磨佢地體力
Luka 冇力: can't help, Irving 又overhelp,俾Boston 睇住黎打

Luka 好L 慘,隨左落bench 嗰幾分鐘抖下,冇得點抖
喺場上得FT時間同俾其他人key ball 過半場先係咁易回下氣

牛仔G3 主場調整下都有得打架 (Kidd 落場幫下手key ball 啦)
1. 可以練多啲wing 3 (Boston 係放你wing 唔放你corner)
2. FT matters (當年Dirk win Champ既FT 差唔多只係炒2-3球)
3. Irving 嗰邊,可以幫佢switch 走Holiday 同white 再iso 做finishing (有晒PTSD﹐捉其他人黎打返起個態先啦)
4. Trust Luka Magic on Dallas
溜換左西琴,推nembhard上正選我覺得幾好. 不過溜都似向豬頭骨路線發展.
你瘤就唔知off-season 追到咩, og, hartenstein 應該都追大約.
Mavs今場撲出去守3分快咗 同埋做pick實淨咗 多咗回合係1 on 1對Horford同Porzingis 下半場叫Gafford單打有啲成效 守Porzingis都比上一場tough咗 不過自己3分唔準 艾榮啞火都冇辦法 Kidd盡咗力
Haliburton要打磨下啲得分手段 難得個人咁高 Siakam最盡都係二當家角色
佢攻守都要磨,咁既身高零防
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞