[2:0]2023-24 NBA季後賽討論區 (65)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
好多college 教練都寧願繼續在college 做土皇帝,都好過嚟nba, 一做得唔好少少,又被人炒
望一望猢post 個標題笑死
湖其實都幾搏,無nba 經驗都車份6年約去. 可能都覺得現存既coach 都垃圾多
覺得一係就係offload 77進攻 比佢有番d力防守
一係就完全保護77 淨叫佢打進攻

第一種覺得可以叫kyrie keyball 盡量switch white比77 再叫77low post 減少keyball dribble既體力

第二種就係preswitch 比77企底角 不過少量尷尬位係牛冇人用到 gafford lively就守唔到出去 最好係klebber 不過傷左之後進攻負作用

所以覺得offload77進攻 佢唔做雪糕筒先係辦法
不過都要睇kaiv生唔生性
打機咩
George Karl: Yes, Lakers Fans, I will accept the offer that was made to Coach Hurley and take the job instead! 💜💛 – via Twitter CoachKarl22

卡爾教練抽水

不過可能卡爾教練都重好過咸
唔想同一隻死法死四次咪試下改
已經唔係打機式直接叫佢轉成個system 試下用PJ打highpost派牌咁
淨係叫佢用多d low post咋啵 佢2nd half都有用gafford打JT 再試多d咁解
原黎大學主教練工資都可以去到成千萬,咁怪唔之得拒絕啦 工資唔係差好多,仲有可能孭鑊名譽掃地,咁梗係唔做啦
教練圈子入面呢個反湖反到出曬面
佢仲要追緊3 peat.
仲有個可能係就算LBJ留低但因為就快退役 所以想有個教練可以建立好個體系keep住競爭力
老細大撚把錢 唔啱咪炒又唔使計cap
隔離嗰隊就大把錢
傻閪教練
有goat 唔教,教大學
70m 都turn down cls
驚咩 唔岩咪炒 少少錢lakers唔care啦
但叫77守我諗真係不如比佢留力攻仲好
唔會夠jt jb第一步快
Iso進攻有價值好多
防守可以role player隊友help,但打破僵局只有球星Iso進攻做到
PJ可以做到Tatum防守,但Tatum係星,PJ係role player,就係差進攻
唔服Tatum主要係認為佢作為球星球技唔夠優秀
如果只用跳跳黑人role player標準來評斷佢,佢就超班啦
要人執屎就唔好叫球星啦,歷史上有邊個球星防守係可以好似佢咁廢,Curry/全力登都唔會,球球4打5,你前面入幾多都輸返突
LeCoach做埋佢囉 都唔差在啦
lue 當初唔簽湖個3年offer 咪因為湖出手低. ham 都仲有2年要比. 咁多隊鹿咩.
大學 d球員聽教聽話
好彩有個勁人入學 就可以稱霸ncaa
拎哂credit

去到NBA比人點番轉頭
做James契弟

你話邊邊好
字母哥快走
回家了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞