一百年前真係地獄黎

684 回覆
2386 Like 66 Dislike

唔好Cap幅圖就好似如獲至寶咁打晒飛機啦
講咁複雜做乜

靚唔靚係主觀,古代人鍾意食美極肥婆伙都吹佢唔脹

重點係,現代人 你上網click 幾下,起碼各國各膚色 咩人種佳麗都任你睇。要睇幾多都唔夠。
古代皇帝 後官佳麗八千,閱閪既經驗都未必及得上一個連登仔......
唔該你攪清楚,有時間就上維基了解一下巴勒斯坦地區歷史

阿拉伯人係聯合國接管前係沒有擁有巴勒斯坦地區主權,最多只係住客

而家業主話要送業權出黎,作為住客,阿拉伯人仲有得分一半,但佢地唔肯,佢地要全部業權,要以武力爭奪業權,但佢武力又不足,你幫佢?
重點係,現代人 你上網click 幾下,起碼各國各膚色 咩人種佳麗都任你睇。要睇幾多都唔夠。
古代皇帝 後官佳麗八千,閱閪既經驗都未必及得上一個連登仔....

屌依段論點 一開始已經講左

你再講咪=重複一次
原來中國人五千年來都係資源黎
睇維基就當自己專家

唔好講乜柒主權 如果要聯合國承認先計咁好多地方嘅土著都冇自己住緊塊土嘅所謂主權

所以照你嘅邏輯都可以由聯合國隨便劃佢哋塊地比人 你覺得合理?

如果你想講冇實力就係咁
邊個拳頭大就係正義
咁你一開始就唔使同我講乜道義扮乜客觀
用石頭出糧
佢無睇過打仗有幾慘
人體可以受到幾嚴重傷害又唔死
首先,二戰後日本無對中國發動恐怖襲擊

其次,你要同人講歷史,先要了解歷史,俾埋link你,睇下戰敗後德國日本係要點樣

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/同盟國軍事佔領德國

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/同盟國軍事佔領日本

咁二戰後日本出生嬰兒要唔要問,二戰關佢地咩事,點解要受其他國家管治?
Gundam 00 沙慈哩條線都真係幾絕
真係好應
開始時覺得好怪,做咩係咁講哩條友同女朋友生活日常,到送戒指嗰下……

和平地區成長嘅我哋,唔好話打仗走難,連肚餓都未真係試過。

而再諗深一層,哩一刻受苦嘅人同我哋都有關,因為我哋每一個都有份參與咗個加害。
除非維基上資料有誤,否則睇維基有咩問題?

唔係邊個拳頭大問題,係本來你就唔擁有果d土地,憑咩話人侵佔你土地?

住客住耐左當自己係業主?
全部都系”牟”廁,屙屎都唔敢
咁移民仲更加地獄,咪選擇留低囉
要咁大改變唔係個個都得
咁就唔係地獄啦
你攞日本同加沙比?
冇撚嘢啊?
環境差咗唔知幾廿條街
所以我就同你講土著嘅例子
原來因為土著唔係聯合國成員 所以佢哋嘅土地就唔屬於佢哋即使佢哋祖上喺度住咗成千年
然后
如果你係窮撚,你打斷自己啲手腳先可以唔參軍
細個睇故事書以為呢d歷史好遙遠
中學上堂先發現原來只係一百年前
好多19xx年仲打緊仗 易子而食即刻好撚驚
希望好彩的話有生之年唔好經歷呢d嘢
1913 in the United Kingdom
15 January – unemployment and maternity benefits introduced.
1912 in the United Kingdom
19 March – minimum wage introduced for miners after national strike.
而家只係變咗經濟戰
其實一樣打緊仗
pin this
支畜東亞病夫
打獵都幾辛苦
所以東方社會改咗農耕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞