一百年前真係地獄黎

684 回覆
2386 Like 66 Dislike
真係好多謝比左一個有冷氣嘆 有iPhone用
有av睇既時代比我

比某國做依100年既霸主
只會高官可以睇av 平民睇av就行政拘留
Hamas自己申請
義務教育最先喺西方出現完全係因為童工又蠢死亡率又高
不如捉啲靚仔去讀下書叻啲再返嚟做

工業革命下最慘就係依啲𡃁仔,所以馬克思先有咁多市場
砍頭,搶妹子,兩腳羊幹着進不用等舞桶就來
未來幾十年應該發展到全電子化戰爭
打仗唔再需要太多人上前線
打漏咗

樹洞嗰度講話
人面對extreme 傷痛
會有機制
所以當刻心理狀態反而未去到創傷
地獄級
例如軍人打仗會麻目狀態
當刻唔係咁地獄
咁同連登仔嘅認知有啲啲唔同

而呢啲軍人有機會重投社會出事
即係成日所講嘅ptsd
咁就會好地獄

生老病死 嗰part反而唔係咁“地獄”
因為社會容許人有空間,資源去處理呢啲傷痛

反而好多社會唔接受嘅傷痛
例如,被性侵
唔處理最終變成傷痛
拉丁美洲太多黑社會幫派
基本上你去嗰啲地方都要有人照著
屌,最後係

反而好多社會唔接受嘅傷痛
例如,被性侵
唔處理最終變成創傷
唔洗

睇下印度中東啲女性割損,榮譽殺人,就係有種惘然
人類唔打仗先係小數. 大部份時間都係打仗 搶地. 一係你就做農奴, 種完野俾人收走.
以前啲女人好多都好老
個個AI都係神槍手,空軍都係AI 作戰
人類對AI只會送頭
以前啲古人想求一本春宮圖都難
依家爆乳AV睇到J都軟
其實美國都有分階級,一樣有地方唔親美、反美

不過自由主義就係你冇肉食,都仲有湯飲。自由主義就係唔求零和利益,要求相對利益。排除格林納達智利巴勒斯坦巴拿馬呢啲少數地緣政治犧牲品,普世價值,人權,互聯網科技,甚至美式工業文明,的確係令世界和唔少。
連登仔心態:只要老豆唔係李嘉誠 d女要追唔自動送上門 等於hell mode
Auto correct
係咪證明人命根本唔值錢
我唔鍾意共產黨都不得不佩服老共可以將一窮二白嘅中國變成依家數一數二嘅強國
南深圳
上邊有講 依家唔係0戰爭
但對比人類歷史之下 依家肯定係全盛+歌舞昇平既100年

全因依一百年既世界霸主 有依份we are the world 思維

所以睇到班中國人話美國係萬惡之源就想笑
諗一諗 2戰比德日蠃左 你班黃種中國人 重做緊奴隸同實驗品
唔講遠,你會唔會驚死唔抗爭,到比人笑你藍絲你就知幾痛苦
做瑞士人真係幾生修到
岩呀 太爺唔係已要開始筆伐啦
我都頂唔順班支那移民自認香港人
我地先係真香港人
每見一個 就屌撚到佢地無地自容
屌撚到佢自我懷疑 屌撚到佢自殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞