一百年前真係地獄黎

684 回覆
2386 Like 66 Dislike
基督教天主教傳統思想主導
其實文革都只不過五十年前嘅事,生在嗰個國家隨時比WW1/2更地獄
近近地 越戰 都好慘
鬼佬筆下的清軍形象係殺人魔,仲惡過太平軍
所以而家後生咪返下pt
躺平
啱啊,所以抵d黃絲比政府拉,唔夠政府鬥又搞咁多野,自己申請,求仁得仁

咁講啱你心水啦
香港班手足咁垃圾點同人比
你睇吓你班屠龍小隊先啦
真係賤過地底嚟嘅垃圾
而家歐、亞洲都唔安全,諗梗走去美洲了
如果佢地夠打 有以色列既武力
猶太人死撚晒啦
仲要係用最恐怖既方式殺晒
根本佢地係人類既毒瘤黎
佢地直頭講男人係地獄
所以你係支持以色列?定支持黃絲?
大把人唔信你會用核炸佢,你炸平曬全球又點,管治先係大問題
你覺得派人去管日本仔管到一世?
咪話咗唔係最好策略囉有人咁做唔代表係100% work
仲有我講緊歐洲中世紀城係指城堡 堡壘之類嘅物體
嗰時資源少,唔係下下可以搵隊全數精英嘅人去衝,訓練士兵要時間資源
一衝埋去就死哂唔化算
死囚後面會跟一D士兵專殺逃犯,即係搵把刀隊你上去
D人橫又死掂又死,無得揀
仲有古代攻城唔係打online game
分分鐘要打幾個禮拜咁..
多數D城下面會挖一條深嘅水道出嚟,一開始打係仲要填窿先,都玩幾日
你駛乜理我支持邊邊姐,我個類比啱咪得囉
食飽冇野做咪生下仔
你要點洗腦教育係你嘅事

我睇客觀事實

聯合國一早叫佢地一人一半各自立國

巴佬唔肯,又要call埋班教友一齊圍毆以色列

最後俾人反殺,怪邊個?

件事一路發展而來係點,唔係淨係睇今日加沙又有幾多人死左
唔洗管架 邊個要佢地既地 係消滅敵人
佢地永遠落後100年就得

係人道主義先會覺得打完人地 要幫人地重建返個地方

古代屠完城 一把火燒曬佢 管咩
佢哋溝唔到女就話自己地獄mode
啱啱關東大地震完冇耐呀
本身住得好地地 聯合國叫話比以色列立國一人一半就趕你走比著你又肯唔肯?

啱啊真係要睇一路發展而來係點
順手睇埋英國錫安主義點樣幫猶太人去搶人土地
係weak men create hard time. Hard time creates strong men. 你skip咗個step
仲有你做乜學埋中共啲宏大叙事

想問一個千禧年前後喺加沙出世嘅人同上世紀嘅紛紛擾擾有咩關係?

照你嘅邏輯日本作為戰敗國係咪又應該比中國魚肉唔怪得人
果陣應該係會畀身邊嘅親戚同朋友喺背後恥笑,連老婆仔女都會睇你唔起
lm
打仗直接就死會唔會諗得太簡單?
好多時係伴除住饑荒 糧食/物資短缺 治安問題
上戰場精神壓力 一槍死都話 好多炸到手腳冇咗
得翻半條人命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞