洗左幾萬都醫唔好勞損筋骨痛症,求良醫

297 回覆
66 Like 10 Dislike
羅馬椅咩動作操到上背,我覺得佢操下背,腰多
thz bro
冇,可能最後一步先試,硬係覺得有副作用
聽醫生覺可能有D,但研究過冇理由咁嚴重
傷寒, 太陽病, 桂枝湯發汗
求名,中醫?有冇講多少少
thz bro
番工only, 其實作息香港人尼講算好,仲有自己有大半年冇番工休息都冇好番
真係難,我都懷疑自己以前自己操操壞左
主要係前面操得多,後面冇點操唔balance
而家自己做背動作,發力真係勁難
特別想做硬拉,都唔識pat發力,變到腰發力咁
成條豎脊肌都練到
我腰痛十幾年 每日都痛

拉筋 按摩 練八鍛錦 都無用

但自從做紮鐵做機尾 練到大脾肌肉

之後 就無痛
最緊要diagnosis 做得啱 準
thz bro,可能我都下定決心日日游水試下
自己做得唔夠盡,其實游水幾岩我個case ,隻手咁郁可以發到背既力
有冇全名,跌打醫生尼?
可能我冇睇過勁既,但真係會影響到咁勁咩,同埋有冇醫生介紹
有保險都幾萬
最緊要係搵到你痛嘅原因,真係搵到嘅話徒手治療都會有用,搵唔到嘅話用咩機都係曬氣
係呢個,就係成條
打prp?
可唔可以搭單問
我懷疑自己有si joint問題
因為右後邊盤骨好似成日有扯住既感覺 坐完起身會明顯有少少僵硬感覺
之前有時做運動跳得勁都會覺得有一兩下痛 但之後會無事 但最近就好似嚴重左 右邊盤骨成個範圍都有啲痛 特別係企或者行得耐既時候
但就未伸延到去腳 同埋普通做運動又唔會特別痛
唔知有無估錯 希望唔好係椎間盤突出或者坐骨神經痛果啲
有咩方法可以搞返好
你係咪好瘦+脊椎側灣
我試過坐骨痛但實際係胸椎錯左位
做下d唔同既負重拉筋動作(1kg左右)
做做下條腰復返位坐骨即刻唔再扯

試下做多d唔同動作 對到條筋反能就會好明顯 痠得黎會好舒服
https://youtube.com/shorts/gDulDL7Yxys?si=bWjfoUCjptjlqCe6

呢個每日 3組,1組10下
可以解決即時痛
仲有平時 訓最多,坐最多 既野
可能 引致你痛既原因
可能換左就慢慢好
唔好番工
傷咗仲返工
神仙都救你唔到
會兩滴血扣三滴血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞