除左ipad mini 呢個世界好似已經無細平板

354 回覆
257 Like 14 Dislike
細機整旗艦係難過大機好多,不論零件擺位電量

但大家會expect 同一spec 下,細機要平過大機
有無師兄部mini 6無啦啦有一日充電之後完全無反應懷疑t-c位燒咗 (無跌無入水)
又啱好過咗一年 又無買care
班精靈目測完淨話燒底板(話換要3k)
搞到依家忐忑再唔再買好
買完又想買埋256+5G +care 但總數已經成7k幾
又驚買完會有7出
用過,成部機身都好撚膠
普通iPad點解渣
用咗iPad超過10年
iPad mini 1
Air 1
iPad 唔知邊代袋底版
步步都用到357年冇問題
基本上係冇乜大關係,你睇吓摺機,size大一倍,spec係上一代hardware, 反而再賣貴一倍,你話佢有較位,有其他parts, 但係係咪就值貴一倍,見仁見智,不過價錢同size大細冇乜必然關係
香港人有幾可可以係屋企
返工連搭車都十幾個鐘係街
輕度係指輕度弱智?
買左部12.9 iPad Pro 用得仲少過iPad mini
除左拎出黎寫野冇用過咁濟
不過之前返工需要買落
唔知做乜三叔將所有細平做曬Tab A,部嘢夠細但慢到牛春咁,去到今日個spec竟然同十年前部Tab S 7.7一樣。
真係想問:細平板唔駛快㗎咩?
早期摺mon 新技術, 話良率低, 事實出廠後都好快出問題, 所以個價仲係唔抵玩

將來一般非摺機用埋軟mon, 軟mon 普及拉低個價

到時再諗。 過多十年, 可能全民vr apple 眼鏡, 拎件apple plywood 就可以全功能都唔定
mini係好
但好耐都無更新
蘋果應該唔會擺m chip入去
今次ipad pro同air更新佢連換chip都懶
曾經都係mini鐵粉
可惜太耐無更新
望住iPad mini有種恨鐵不成鋼既感覺
已經轉投an機摺機oppo find N3
12 13mini spec同12 13個spec一樣
到今年15
15plus同15spec一樣
但數據反映15plus係大賣
證明一般人係鐘意大mon,連登仔只仲少數
帶套咪得
mon細
大佬邊有人用mini打電話架
mini 6用a15都廢spec?
買左翻新mini 6十個月
無後悔過買
不過同樣後悔無上5g版
不過平二千蚊就算
以前一路用 ipad mini 5, 現在都少用了
改用 lenovo chromebook duet
係,其實用過15plus就知佢真心最好用
ipad face time 係賣點黎
老實佢有定期更新下chip
執番好個啫喱mon
又唔介意唔轉款
而家mini 6個款真係幾襟睇
唔需要點改
傳緊16 pro max只係大少少 6.9吋
有翻新機先買
唔係就搏9月
但翻新機通常都只係wifi版
不過都好一排無見倒翻新機放出黎
電話嘅空間都塞得入旗艦機硬件,有淨嘅位擺電池,想問下有咩難度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞