除左ipad mini 呢個世界好似已經無細平板

354 回覆
257 Like 14 Dislike
摺機幾勁都好
都夠我買兩部iPad mini

比例唔適合漫畫
唔會諗
啲防水膠唔會融咩
感覺仲衰過用水沖
但其實一部電話+部tablet 已經差唔多成皮 同foldable價錢差唔遠
iPad 邊度有防水膠
用水沖第一完全冇消毒效果,第二ipad 唔防水
ipad 膠邊都有一定防水作用
第一次聽有人話用水沖. 真係聽到扯晒旗
我會分開兩部
apple 係教你用酒精抹部機,唔係叫你用酒精浸,成部 ipad 除左天線位都冇乜膠外露,噴落布抹d 酒精根本唔會入倒mon 邊入面 d 膠
而且apple 從來冇講過部機防水,你覺得有防水作用係你ff,唔好害其他連登仔
仲用緊 MINI2 睇漫畫, 娤咗類似 Tachiyomi APP 可以導入書源睇漫畫 好正
我真係睇到扯晒旗, 如果部 g 有防水功能. apple 唔會大講特講?
lm
點解會用水沖
依家mini 出到邊隻,我本身隻iPad mini 用左唔知幾多年,已經慢到load 空氣,想換部新,正常版同pro 都太大,我都係拎嚟睇下書之類,單手用
因為真係攝到,好耐之前見過有巴打咁講,有日拎出街試真係得不過mini2
iphone mini係咁, Sony Xperia V係咁, Zenfone 8又係咁
有啲想買mini 6 二手嚟用下
太貴
同grade iPad Air 4 只係$2000左右
Mini6 要$3000
iPad mini 又好 iPad Pro都好 其實有幾多真係用盡佢個鏡頭 寧願佢整平個背,都唔好搞咁多野,後置鏡頭差少少都冇所謂。
真係悲哀
摺機個size唔太啱娛樂用
2個長方形變1個正方形,睇片粗黑邊
摺機都係啱多工用
如果電話加table用電仲好用
事實上iPad mini真係好雞肋
個mon 細到咁做乜都怪怪地
11"我已經覺得係iPad 實用性上平衡到輕便同實用既大細
每個人用機嘅習慣都唔同 , 你覺得 mon 細, 我覺得 啱啱好.
iPad mini真係未去到無人買嗰個level,加上出一次賣3年唔減價同iPhone 要減價都未必有買嗰個情況好唔同

其實成本同賺得唔夠多先係問題

Plus 機都唔係咁多人買,但減價空間大,成本同細機差不多之餘仲可以賣貴幾千蚊,淨係向錢看嘅Tim cook 梗係想賣大機啦,仲可以拉高埋iPhone 售價添
Plus機應該越來越多人買
好多人試過之後根本返唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞