除左ipad mini 呢個世界好似已經無細平板

354 回覆
257 Like 14 Dislike
未用過android tablet
如果想問用黎輕辦工micorsoft office d apps,
android都係apps閹割版?
IOS始終轉返入電腦會有地方唔對位
買部摺機可能仲平
Nexus 7 咁嘅size 再 slim bezel 就正
個人感受係對摺機=當佢電話又太大,當佢ipad又太細
世人唔了解mini機既好 錯不在機
但聽講5g用電好似好快
蘋果會分開3代擺落去
我兩樣都有,但反而好少用kindle睇書
出街坐個車攞完出嚟無耐又要袋返埋,搵書買又唔方便;有時kindle睇睇下,無得用wifi sync,用ipad/iphone開一開又唔知睇到邊
無架,商家永遠都係睇銷量
得1-2%既市場肯4-5年更新一次已經好好
如果可以細部平平地又送筆
最好可以變埋筆MOUSE咁 多用途
你條女咪係囉
其實好明顯係唔關size事,係spec問題,唔知點解d鬼才設計師硬係要細機就廢spec, 大機先旗艦spec,大佬用得細機唔代表要用廢機,咁d人想用旗艦spec就侷住買大機,然後就搞到細機低銷量,班鬼才老細見到就以為冇人用細機又cut廢,無限惡性循環
仲有face id
太細,我拎黎睇琴譜,睇到老花
屌 講呢啲
Android大把高質好用又平
Android
贏哂
無知一問,點解睇書用4:3 或者 3:2 會好過16:9?
呢個reddit都勁多人推,但係個背面太柒大大個logo好樣衰
坐定定情願用電腦
sony z3 個size真是世一
你又知下代咩比例?
傳緊fold 機wor
Pro ,ax 唔得, 就promax ultra
Z fold 個 d split , 係咪得2個 apps 先有可用性, 見佢可以開成3個apps, 但每個apps 細到CLS
真心期待佢出部有120hz既ipad mini
Mini 呢個size 真係好撚正,一隻手拎住黎睇書睇漫畫睇片都好好揸手
Kindle 好啱坐廉航
我坐ux 都帶kindle, 但未來機上wifi 開始順同平, 可能都再難有機會睇書
以往大機加2千
細機design 難度又大, 用電同散熱都難咗

Steve 仲在生, 應該會主力mini
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞