除左ipad mini 呢個世界好似已經無細平板

354 回覆
257 Like 14 Dislike
明明 mini個size睇漫畫睇小說咁fit
間間廠都出到大大部
啱啱5月Apple 都唔出新ipad mini,係咪得我係覺得細機好正
早幾年pro 機轉mini
無投訴 明明細細部先好用
答車又得 痾屎用又就手
我有部mini2 同一部pro 2 (M1chip 前一代)
pro個size根本唔適合拎上手用,單手拎唔到,又重。
但係部mini2又太舊,連youtube app都已經更新唔到。
上年年尾諗住等今年出mini7即買啦
點知睇返而家啲消息好似要等到下年先有機
屌,早知我上年一早買好過
漫畫好快睇完仲話可以
睇小說絕對唔會用iPad
Kindle果啲eink睇舒服太多
有an 機
支那機算唔算吖
驚平板搶咗foldable市佔吖嘛
咪個個都唔出 屌晒佢哋老母
真,我本身an俠都買左ipad mini 6
android 個邊無高配置的細平板
銷量說明一切
好似之前iphone出mini一樣
兩年都低銷就cut啦
反而plus機更加受歡迎
所以連ipad air都出13寸就知
換啦 放晒2部換部新mini 機
利申我mini6 (係後悔無買埋5g版)
use case 返興趣班輕度jot 下notes
答車攝時間睇下漫畫果d 都夠晒做
仲可以隨身攝埋落後褲袋出街

d 大機我估for d 人真係屋企無電腦
要有部大少少嘅mon 做娛樂用機
(打機睇片覆email 之類)
for 埋可以 split screen 真係要 10吋以上

不過屋企剪片打機都係對電腦多
大mon pad 都係封塵 無乜use case
重度用就ipad啦
我輕度用, 搭車搭飛機先用
專買amazon tab8吋 1千唔洗
四邊角撞爛晒都唔心痛
2年換一部
ipad mini可以睇戲煲劇
kindle淨係睇書
你淨係睇書唔做其他野咁咪kindle舒服囉
無奶油袋幾部機出街嘛
反而有d 期待 foldable 平板
遲下再做輕d
摺埋就mini size 8" 打開11"
正如你所講呢個size最啱搭車睇書. 問題係呢個世界的人, 一係揸車出入, 一係搭車罰企. 搭車有位坐, 車程又耐到有時間用雙手睇書係佔好少數

所以睇書的人都係買大mon電話就算
我絕對唔會用咁細個芒睇劇
無錯,搭車用電話最方便
8Gen1 高唔高配置爛老母legion tab
摺機 咪差唔多大
11 吋係床頭用都覺得大部
完全唔覺好用
支那機睇緊呢部
Iplay mini pro
https://youtu.be/eF2mJTcnR6U?si=yXRPxVbuPVd9EPh1

都諗緊買部支那電子垃圾頂到mini7
mini冇電話功能,dklm
重用緊 Mini 4,仍然覺得超好用(只用黎睇下片同漫畫,最多都係間中用黎開zoom)
幾時比promotion
Fold屌打
23年1 月買用到家下真係無投訴
買部flip
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞