除左ipad mini 呢個世界好似已經無細平板

354 回覆
257 Like 14 Dislike
下部iphone max pro 咪代替ipad mini
Ipad 太多功能, 好難專心睇書
Kindle 就係功能單一能先可以順利睇書

出街, 得一部電話已睇睇唔晒 fb + ig 都睇唔晒
邊拎到ipad, kindle
點會
我自己就2手mini6 wifi 64GB 2800
但連埋apple 原廠case 同 同Mon 貼(靚仔既 似新貼)
我自己算係咁
M晶片
Oled
120HZ

咁樣既mini好難唔落手,打機無敵,輕,一隻手揸曬 放到入褲袋/細斜咩袋,勁方便
本身Pad個市場都雞肋
只係放大版phone
唔同比例
冇得直接比較對角尺寸
宜家價位唔近pro啦
pro 13寸要1皮
final cut個堆其實真係唔係個個會係部tablet到用 真係heavy work個堆仲不如直接起部M3pro macbook搞
同埋ipad重文書真係講就講得耐 根本做唔到
之前試左一個月用部12.9做文書最後都係頂唔順買多部laptop
搞左咁耐做到二合一真係得surface 唔知apple今年wwdc會唔會做野
買對摺機攤開咪算
有機會繼續唔出揸部4等L咗幾年
M1chip開始可以output畫面去mon 度用16:9顯示
文書都未夠用咩
仲差啲咩
OH i mean portable文書
姐係例如你去旅行但突然要交份野翻去咁 唔會下下有個mon起身
摺機成萬銀喎
個價差咁遠
Mini 去旅行睇 map, 喺屋企瞓喺度睇片上網 fit 晒,真係坐喺度用會開 mac
返學好好用
咁電話+ipad都唔止啦
摺機1部頂晒兩部
我自己都係iPhone 15pro+iPad mini 6
但摺機個concept真係唔差
除左放落褲袋厚左d
去旅行帶過12吋pro
仲要連埋個死人magic keyboard
因為我無其他case ,如果就咁放袋又怕壓彎
重撚死 勁後悔
不過華為板都有小問題,佢冇google, 要自已刷
新os 鴻蒙唔知仲刷唔刷到
我部mini 2 個mon 依家成日自動觸控,都唔知仲整唔整返佢好
s9而家細舖4千咋
啱啱講完唔同比例就即刻有人講pro max取代mini

唔識睇尺吋都識睇價錢啦掛,Pro max 價錢係mini 3倍
samsung pad D溢價已經貴到癡能線, 點買得落手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞