[Thank you and Goodbye Whoever comes] 車路士球迷討論區

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
美國佬破壞英國足球
駁唔到
除咗training,其他point點樣預咗
憑咩德甲意甲有5個位
佢講緊咪獌狗模式
獌狗其實自費蛇退休之後
商業營運其實搞得好好

美國佬玩個套嘉年華式管理
咪就係唔一定要捧盃
但做既野要有話題性make noise

長遠未必無盃捧
但一定唔係首要目標
個list training相關嘢都3份1
用工兵嗰類一早知
話想用自己友同experienced player 呢啲多撚如搵嚟講
有邊個教過大隊嘅領隊唔係
今年除咗鏝阿 其他一早出哂局 下年歐聯維拉應該又好快收皮
Welcome Gasperini
好想打三後衛!
樸達個期無盃不特止 衰到波都唔想睇wor
已經奶過一次野都唔學識教訓
仲要我地唔係獌狗本身fanbase已經無咁大
吸引球迷唔係一味年輕化
係要贏得多盃做勝利球迷開始
或者踢法好好睇 但起步太遲
以前車狗好睇係熱血足球
高配版盧頓 今季盧頓都一定多咗球迷
所謂美國佬模式未同港資老闆類近
即係
「我都唔知想點但人哋好勁喎點解你哋唔學下人同我死掂去啦總之唔關我事啦」模式
你睇曼聯同有返過香港老闆工實好熟悉呢種模式
完全唔撚明將隊波由教練到球員都年輕化做乜鳩,
足球比賽就係講勝負,最緊要都係要交到成績出嚟,
好後生但係全部廢人嚟有乜撚嘢用
球員年輕化都話潛力/轉售價值
但教練後生又點,你搵個60歲教得好嘅都仲可以玩10年8載
美國佬覺得自己醒過人
可以整到個新model 出黎 育成幼幼+教練唔搞買人 純培育同教波
而家有經驗既教練都唔會接受到完全唔理買人
咪向啲冇大會經驗既人埋手
所謂既young manager 係講緊啲未有牙力 肯接受美國佬果套所謂新既model既人
睇黎不敗三冠王都要等我車黎
搞咁多野 搵返樸蛇算啦
還掂仲出緊糧比佢
最on9係教練都要後生
不如搵avb算鳩數
語言偽術
其實係明知自己太閪冇勁嘅老鬼肯嚟
又唔會俾佢哋管得到
因為安帥哥帥甚至摩佬呢類講人脈講經驗仲勁過班中游管理層
未話教練年輕化
好聽啲咁解
托狗是無菇的
淨係佢個句we hope we can reach Arsenal level已經夠佢死十次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞