養一個細路洗費大概要幾多?

418 回覆
4 Like 199 Dislike
三億啦 三億就成世唔使愁
原來呢隻咁貴,我hipp 1 330一罐
貴有貴養,窮有窮養
不過窮養就預咗你個仔會好似樓上呢個on9仔咁
工人5000
N班4-5000
都唔見一萬啦

奶粉250一罐,你自開黎聞下你都唔想飲啦
一陣腥臭過期餅乾味
你自己出街食餐飯都3-400
人地bb一罐奶粉都買垃圾250

中肯講
尿片又無咁多既

買下日用品衫bb車呢樣果樣除返開
1000蚊一個月就睇你點計啦
計埋咩UV機,bb床果啲就應該好忟囉
問題係當個個都做爛市揸住啲證書去面試。你有冇把握唔隨波逐流?

我侄仔就係咁連大西北區內普通非英文幼稚園都要排waiting list
呢d運動都有證書?以家幼稚園都仲要排?
周街d幼稚園唔係都求緊學生?
大學學位同藍領無關係 大把藍領揾錢多過白領
你話寶山基督堂學之園呢d 洗唔洗排吖嗱
開頭個個間間都報咪會咁,開學前d位就會放返出嚟
上carousell 或者啲媽媽group都大把人賣試用裝
玩到開學前 都折磨左成年了
做你老豆老母慘d
呢個就係行貨同水貨嘅分別
自己入去睇啦
用你個屎忽諗下
全港有幾多人食緊你口中所謂垃圾奶粉

https://www.consumer.org.hk/tc/price-comparison-tools/infant-formula-price-survey
你要食貴野 咁緊係貴
全港個個買 illuma 咩
佢營養價值同平佢一半奶粉唔差好遠
飲左又唔會識飛
不過勝在D粉打得夠細,容易沖
咁全港有一半人口係窮人
你私樓豪宅仔緊係富養啦
讀私幼 8千一個月 同 津貼 零蚊
生活開支每個人都會有極大分別
計唔到落去
你知唔知奶粉後面個數字係咩意思
1字尾數字有邊罐低過250
你係咪唔識去藥房買奶粉?
你想平買水貨買大陸奶粉都得tim
養你又真係貴啲既⋯⋯但其實我地正常人好多人唔洗買
你老豆老母冇申請殘疾津貼?
有冇野我地可以幫到手?
名幼、一啲IS / PIS 都仲有幾千人去 in 百幾個位
仲有箍牙同暗瘡,有錢家庭會帶小朋友箍牙,小朋友到青春期爛面會諗方法幫佢搞好佢。
依家箍牙都好貴,搵專科細搞都4-5 萬起
屋企有層已經供完既樓既90後,入一入黎吹兩咀。
https://lih.kg/601684

你2018年仲讀緊year 4,咁快有個9歲仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞