養一個細路洗費大概要幾多?

418 回覆
4 Like 199 Dislike
學你樓上話齋,Top 1%目標都係太低啦
喺福布斯排行見唔到自己個名都無資格生
無啦啦起鋼真心唔知佢做乜鳩
其實用錢買野雞大學學位,再搵份文職都好易。
你講d野真係好無內容
勁似d為拗而拗既無知港女
講埋d咁既野唔覺得你去左咁多次旅行有咩內涵
本主席月入1.3萬,夠養一個女去美国讀書。如果做留港撚,1萬就夠養。
我識人係咁
香港中三讀唔掂
之後係野雞私校洗錢搞左張中五畢業證書
陪佢整成績表個陣我真係大開眼界
原來有錢真係買得到
最後屋企人送佢去外國都搞唔掂
讀i school有咩問題
我小朋友都讀緊CIS 讀得好開心 有能力咪畀
冇咪讀public school 一樣有好嘅學校
學琴黎講 唔係名師都要400-500一堂
其實真係好common
我老婆冇入媽媽group
我地都係咁樣提供畀個小朋友
樂器仲要係佢自己揀
最緊要個小朋友鍾意 而唔係小朋友想學野
大人support唔到
搵幾多都五生喇,細個就激9死你,大左謀住你啲家產,廿幾歲通常跟人走咗,你就死就會番黎話考順你,成個都係騙局黎。再宏觀啲睇,你生仔其實社會先係得益者,你由頭到尾都係蝕緊,除非Ching有產業要有人接手之後去風流快活
得啦得啦,知你好有內涵咁做隻應聲蟲
true!! 識條友又係咁,自己短j自卑 成日話人咩手指長短鼻大細 條jj一定好短,然後人地話去廁所鬥j長 賭1百蚊,即刻拗青 係咁話自己唔係gay嘜嘜柒
平有平養 唔使理班連登仔講要老豆係Elon Musk先有資格生仔呢d廢話
大把學校淨學貴都唔只一萬
唔講興趣班補習
最基本要比佢自己有一間房
冇既你儲下錢換樓再講生小朋友
少少,例如醫科生有五百個位,咁你學生人數由10 萬變到得3萬,咁點都係易左既
無話有問題,比得起錢一定OK
笑死
D回應真係成個無知港女咁
佢17歲時 有100-300萬比佢讀大學,例如UCLA 每年學費US$3萬-10萬左右,其他日常應洗則洗
曲線求收養?
咁的確有班有錢人養小朋友用好多錢
讀好貴既名校
好多名師興趣班
工人識揸車車小朋友返學
同埋一個工人整係服待一個人
仲有供車供樓去旅行呢d唔係整係比小朋友既都計埋落去
但連登班人聽得多人吹就當左呢個係基本
事實呢班人好多都好似你咁講
搵得萬零兩萬蚊
佢地搵咁少根據佢地講法應該死左好耐
唔係餵飽佢食飯長大就算 供書教學培養興趣出國留學 如果諗住窮養 冇得揀嘅就唔好生
如果唔讀券校讀幼稚園4年用40萬,其他錢真係小錢,仲未計興趣班果d
佢個仔體弱
睇黎都係開刀拎出黎
無經過陰道嘅細菌+抗體嘅洗禮
嘩我仲以為講緊每個月學費唔只一萬
唔係講笑 , 我夠膽肯定上邊大部份講嘢戇鳩嘅人全部年齡肯定唔過24歲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞