【TalkOP情報】海賊王1115話情報

400 回覆
26 Like 14 Dislike
佢地想超展開
下一話第一頁5廢老已經訓低
艾斯個腦移植咗去羅傑個身體入邊,之後出神威救世界再講一句「路飛,我來了」
大佬,係你地呢啲尾田全肯定派話“喬伊波伊的敵人……就是現在的‘世界政府’!” 依啲就有睇頭啦 一早講依啲啦

我就係質疑你呢個資訊究竟有乜撚野睇頭?

對讀者黎講,路飛都做埋joy boy傳人,joy boy係一個曾經對抗過世界政府的人,白痴都知道啦下嘛

對one piece世界的平民黎講,咪就係我頭先講嗰啲囉,有一個唔知乜水曾經對抗過世界政府...好有睇頭???
重點係班平民根撚本唔知joy boy係乜,佢地可以比乜野反應?

而家係你用上帝視覺,先自己腦補埋平民會因此而知道“世界政府先係壞人”咋柒頭
羅賓都好似讀左唔少塊歷史正文, 係時間開始串埋一齊
唔怪得咁多人睇隔嚟套咩鬼咒術
個睇頭咪在於終於故事入面既人都officially知道d我地知道/估到既野
代表個故事可以進入下個階段
而唔係仲係平民乜都唔知,唔知咩係joyboy,唔係中間有100年空白左,唔知世界會陸沉既階段
對於講一個完整故事黎講絕對唔係一個無意義既位
亦都係海賊王連載20幾年終於比較直接去交代空白100年既篇章
如果咁都無睇頭,咁無啦我都無謂再講

而世界政府係咪壞人就唔係我講既
但亦都係比個位交代左平民知道政府做過d咩

不過見你乜都話咁又點
係呀無點架
路飛變四王,咁又點?白痴都估到啦,我估到佢最後會做埋海賊王tim
草帽海賊團去司法島,咁又點?平民識佢老鼠?佢地走甩左?對平民有咩影響?個陣直播黎做咩?
白胡子艾斯死左呀?好有睇頭咩?死左咪死左囉除左海賊邊個care?
大佬,係你地呢啲尾田全肯定派話“喬伊波伊的敵人……就是現在的‘世界政府’!” 依啲就有睇頭啦 一早講依啲啦

我就係質疑你呢個資訊究竟有乜撚野睇頭?

對讀者黎講,路飛都做埋joy boy傳人,joy boy係一個曾經對抗過世界政府的人,白痴都知道啦下嘛

對one piece世界的平民黎講,咪就係我頭先講嗰啲囉,有一個唔知乜水曾經對抗過世界政府...好有睇頭???
重點係班平民根撚本唔知joy boy係乜,佢地可以比乜野反應?

而家係你用上帝視覺,先自己腦補埋平民會因此而知道“世界政府先係壞人”咋柒頭
個睇頭咪在於終於故事入面既人都officially知道d我地知道/估到既野
代表個故事可以進入下個階段
而唔係仲係平民乜都唔知,唔知咩係joyboy,唔係中間有100年空白左,唔知世界會陸沉既階段
對於講一個完整故事黎講絕對唔係一個無意義既位
亦都係海賊王連載20幾年終於比較直接去交代空白100年既篇章
如果咁都無睇頭,咁無啦我都無謂再講

而世界政府係咪壞人就唔係我講既
但亦都係比個位交代左平民知道政府做過d咩

不過見你乜都話咁又點
係呀無點架
路飛變四王,咁又點?白痴都估到啦,我估到佢最後會做埋海賊王tim
草帽海賊團去海軍總部,咁又點?平民識佢老鼠?佢地走甩左?對平民有咩影響?個陣直播黎做咩?
白胡子艾斯死左呀?好有睇頭咩?死左咪死左囉除左海賊邊個care?
希望真係大亂啦

我幾鐘意美食的基佬其中一個原因就係佢故事寫得幾好
畫風同人物都柒下柒下嫁啦
但我記得中段 唔記得美食會定隕石打落黎 搞到以前個個豐衣足食變到無啖好食 成個世界觀唔同左

如果op 過完依篇仍然同之前一樣就會覺得好低手 就算講啲咁大單野都零反應 但係如果過完依篇 可能某啲大國退出世界政府同革命軍成立另一個政府呀 又或者大量移民去某啲地方 成個世界觀改變 我覺得會好睇好多
咪問緊你囉...
1. 平民知道有一個唔知乜水曾經對抗過世界政府...so? 個睇頭究竟係乜? 大海賊時代開始左幾耐? 大撚把人對抗過、對抗緊世界政府啦,究竟有乜野咁撚大件事?

2. 作為讀者,「JOY BOY對抗世界政府」究竟有乜撚野睇頭? 唔係「一唔一早知」的問題,而係呢個資訊對個劇情有乜野影響,點樣令人期待之後的劇情,呢D先叫睇頭呀大佬

例如一有「果實覺醒」呢個資訊,就肯撚定知道主角團的人會有覺醒能力啦,咁令讀者「期待」覺醒,咪就係叫有睇頭囉;咁呢個「JOY BOY對抗世界政府」究竟係乜撚野咁撚大件事可以令人期待,「有睇頭」??
巴打表達得好好

我想講金庸啲小說都唔係一頁紙就講哂啲大事件啦

如果咁無耐性去睇一本漫畫,直接唔好睇啦

點解要咁勞氣呢。

係呢個商業既社會,有無諗過作者要面對讀者同出版商既壓力

經常都聽到啲作者俾出版商要求拖長黎畫...
都會有人屌啦

屌,尾田又係咁,又係一格就畫完,完全唔畫點打低5廢老
即係你鍾意一d勁爆既資訊
唔想睇d用黎鋪排既資訊
否則一律無睇頭
提議你去睇咒術 岩你睇
都唔明話拖咩
呢個島嘅資訊量大撚到
同埋呢part 一講完
one piece 成個世界就會大亂
咁都叫拖?
希望真係大亂啦

我幾鐘意美食的基佬其中一個原因就係佢故事寫得幾好
畫風同人物都柒下柒下嫁啦
但我記得中段 唔記得美食會定隕石打落黎 搞到以前個個豐衣足食變到無啖好食 成個世界觀唔同左

如果op 過完依篇仍然同之前一樣就會覺得好低手 就算講啲咁大單野都零反應 但係如果過完依篇 可能某啲大國退出世界政府同革命軍成立另一個政府呀 又或者大量移民去某啲地方 成個世界觀改變 我覺得會好睇好多

就算係都唔會半年內睇到嘅內容
今日講完唔通聽日就發生到你講嘅野咩
唯一唔認同你就係和之國好睇翻
而且屌和之國應該唔係得連登先見到
好睇過2年後大部份篇章架喇
魚人島悶到
以為咩情報出左又係到嘈
和之國啲戰鬥仲差過魚人島
我都唔記得咗路飛比凱多老師打冧咗幾多次唔洗死
如果你想睇路飛死,其實之前大把機會佢要死。

司法島打路奇

水之島打青雉

大監獄打獄長已經毒死

打沙佬都可以要佢死啦...
問題係凱多係你提咁多個例子入面唔殺路飛而直接令自己死嘅世界最強生物,如果佢之後冇死出翻黎當我冇講過呢句
但和之國有好多其他問題加埋
篇幅最長劇情量多 角色太多 戰鬥篇幅多但唔好睇 御田塑造比想像中差 同時搞掂個四皇 出五檔
你的中文程度真係好低
咪寫撚到明係要值得令讀者「期待」囉,而唔係個資訊爆唔爆呀大佬
你直頭理解能力低tim
我咪講撚左故事入面全世界既人officially知道d你所謂估到既野
明明已經代表個故事可以進入下個階段
咁仲唔夠令讀者期待之後既故事發展?

而你係唔buy今集既資訊
全部都你覺得係無撚用無睇頭
講d人知道咩係joyboy, 你覺得無撚用
講空白一百年發生咩事, 你覺得又係無撚用一早估到
你覺得要去到「果實覺醒」之類既野先足以令你期待

咁就無野好講啦我講乜都無用
即係總之你覺得唔好睇,就代表唔係讀者期待既野
咁咪留返你眼中既死忠去期待囉
1115 中文
其實我中學追到依家差唔多廿幾年都未講one piece 係咩嚟算唔算拖
拖左廿幾年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞